Het G-team van Sparta'25 mag voor de vierde keer op rij het kampioenschap vieren
Het G-team van Sparta'25 mag voor de vierde keer op rij het kampioenschap vieren Foto: Martin Prick
FOTO'S

G-team Sparta '25 voor vierde maal op rij kampioen

Sportnieuws

Beek en Donk - Het G-team van Sparta'25 heeft het voor de vierde keer op rij geflikt: Kampioen in hun klasse! In een zenuwslopende wedstrijd werd HVCH op het Spartaveld met 6-1 verslagen.

Onder trainer Hans Martens werd het G-team op zaterdag 1 juni voor de vierde keer kampioen in hun klasse. Leiders Mario Donkers en Johan van Stekelenburg zijn erg in hun nopjes met de prestatie van het G-team. Het team is samengesteld uit mensen, die graag willen voetballen, maar tevens een verstandelijke beperking hebben. Dit kan zijn ADHD, Autisme, Syndroom van Down, of spelers die op speciaal onderwijs zitten. De spelregels zijn voor deze groep voetballers wat aangepast, zo zijn de wedstrijden korter en wordt er soepel met de regels omgegaan. Ook is er een competitie, die maar een half jaar duurt. Zo kan een team dus vier keer kampioen worden in twee jaar. Dat is hier het geval. Maar… voor de rest is het een heel gewoon team; er wordt om de bal gevraagd, er wordt enthousiast gereageerd bij een goede actie, soms knalt er een keiharde bal in de richting van de fotograaf: een hele normale wedstrijd!

De wedstrijd verloopt prima voor Sparta-G. Al in de eerste helft staat het 4-0 voor de thuisploeg. Na de rust wordt er door een hevige strijd nog tweemaal gescoord. Helaas ook een keer in de goal van de tegenstander, maar dat mag de pret niet drukken. De overwinning staat al direct na het laatste fluitsignaal vast en de champagne vloeit rijkelijk, veelal natuurlijk over het hoofd van scheidend trainer Hans Martens. In de kleedkamer is het een vrolijke boel en het plezier is zodanig dat een gedeelte van de kleedkamer waarschijnlijk gerestyled moet worden, want de oorspronkelijke inrichting begeeft het onder de blijdschap van de 8 mannen, die het team vormen.

De letter G van het team staat zeer zeker niet voor gehandicapt. Deze voetballers doen, zeker in spelinzicht, plezier in en hart voor het spel, niet onder voor andere spelers. Geweldig, dat Sparta ook deze mensen een kans geeft zich sportief te ontplooien. Pluim op de hoed voor trainers en begeleiders van deze twee G-teams! Een verdiende overwinning voor dit sportief spelende team!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding