Afbeelding

Historische dubbel voor Ganzeveer

Sportnieuws

Aarle-Rixtel - Ganzeveer 1 heeft sportgeschiedenis geschreven door naast het reeds behaalde kampioenschap ook de beker in de wacht te slepen. In een bloedstollende finale werd de eeuwige rivaal Con Brio met 5-2 verslagen.

Het team uit Aarle-Rixtel had goed nagedacht over de opstelling, vooral omdat deze 'blind' moet worden aangeleverd, iets wat bij de competitiewedstrijden niet zo is. Ook de tegenstander uit Helmond had dit gedaan en dus stond er op papier een spannende strijd uitgeschreven.

In de eerste gemengd dubbel mochten Annabel van Tilburg en Mark van Melick aantreden. Zij hadden tot aan de bekerfinale nog geen wedstrijd samen verloren. Hier had de tegenstander op geanticipeerd en dus een zwakkere tegenstander neergezet. Annabel en Mark wonnen dus ook makkelijk in twee sets.

Anders was het bij Anne van Leuken en Oskar Martens. Zij kregen juist het sterkste duo tegenover zich en konden hun borst nat gaan maken. Na winst in de eerste set, moesten zij de tweede set afgeven. In de derde en beslissende set stelden zij echter orde op zaken en wonnen ze verdiend, waarmee het tweede punt voor Ganzeveer op het scorebord stond.

Ondertussen was Stefanie Martens aan haar singel begonnen tegen de eerste dame van de tegenstander. Hoewel ze zich kranig verweerde, moest ze haar meerdere herkennen en werd de tussenstand 2-1. Gelukkig kon Stefanie zich direct revancheren omdat ze samen met Luc Musters aan haar gemend dubbel mocht beginnen. Dit werd dé kraker van de dag. In een thriller van een wedstrijd trokken Stefanie en Luc in de derde set met 21-18 aan het langste eind en werd het 3-1.

Daarna werden de damesdubbel en herendubbel tegelijk gespeeld. Binnen tien minuten van elkaar wonnen zowel Anne en Annabel als Luc en Oskar hun partij en was de bekeroverwinning al een feit! Dat Mark daarna zijn singel nog verloor is iets wat weinigen zich later nog zullen herinneren. De stemming was euforisch en Ganzeveer 1 stortte zich samen met de fans in een geweldig feest.

Wat rest is dat Ganzeveer 1 hiermee een historisch seizoen glansrijk afsluit. Nog nooit won de club uit Aarle-Rixtel een teamprijs in de hoogste klasse van de Helmondse Badmintonbond en dit seizoen direct de dubbel. Dit alles zal (samen met het kampioenschap van Ganzeveer 3) groots gevierd gaan worden tijdens de huldigingsavond op 4 juli.