Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 7b3f46
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Jubilerende jeugdharmonie O&U pakt groots uit

Beek en Donk – Op een mooie 2e pinksterdag (10 juni) was het zover: Het Eyckenlust Kasteelconcert aan het water, gegeven door de jeugdharmonie van O&U. Een perfecte locatie voor wat een spektakel ging worden.

Het initiatief voor dit concert was van het jeugdorkest van O&U, dat dit jaar het 50-jarig bestaan viert. Zij zorgden ervoor dat de drie Laarbeekse harmonieën samen optraden in een jeugdorkest. Na weken geoefend te hebben konden ze maandag laten zien wat ze in hun mars hadden.

Direct bij binnenkomst was het al spectaculair. Bowen Straatman stond al in zijn sierlijke outfit klaar om de gasten te ontvangen. Toen alle gasten er klaar voor zaten, barstte het orkest los. Tientallen muzikanten deden hun stinkende best om het publiek enthousiast te maken. Dat lukte. De bezoekers genoten van allerlei soorten instrumenten. Het werk van de dirigenten vonden zij bovendien erg indrukwekkend. Wat het jeugdorkest pas echt uniek maakte waren de verhalen tussendoor over de geschiedenis van Kasteel Eyckenlust. Daar was Straatman bij aanwezig met zijn 'jonkvrouw'. De toeschouwers smulden hier natuurlijk ook van.

Na afloop volgde een gigantisch applaus voor het mooie en bijzondere concert.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>