Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 20a51f
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
VIDEO

Eerste DorpsBBQ zorgt voor heus 'campingsfeertje'

Beek en Donk – Bij elkaar schuilen onder de partytenten, eten delen en kubben op het Heuvelplein. De eerste dorpsbarbecue van Ondernemersvereniging Heuvelplein kan de boeken in als gezellig en sfeervol, met een campingachtig gevoel. En door de ruim 80 aanwezigen – ondanks de slechte weersvoorspellingen – betiteld als 'zeer leuk' en 'zeker voor herhaling vatbaar'.

Weersvoorspelling
Slechter treffen met de weersvoorspellingen was voor Ondernemersvereniging Heuvelplein niet mogelijk. Veel regen en onweer stonden voor Tweede Pinksterdag op het 'programma'. In eerste instantie zou de dorpsbarbecue met Hemelvaart al plaatsvinden, maar ook toen voorspelden de weergoden niet veel goeds. De organisatie had besloten om het bij de tweede datum sowieso door te laten gaan. En gelukkig toch met succes! Want ondanks de slechte weersvoorspellingen durfden toch een aantal inwoners het aan om te komen barbecueën op het Heuvelplein. De slechte weersvoorspellingen, op een half uurtje regen na, bleven uit.

Campingsfeer
Een mengelmoes van stoelen, tafels, koelboxen en partytentjes zorgden voor een gezellig, kneuterig aanzicht. Diverse keren werd naar de Jan Linders gewandeld om even wat gekoeld bier, vlees of sausjes te halen. Het weer was, op de regenbui na, perfect. In die tijd kropen de inwoners bij elkaar onder de partytentjes, de kinderen in de luchtkussens en er was een familie met de huifkar gekomen, die ook mooi dienst deed als schuilplaats. Het mocht de pret niet drukken. Na de regenbui ging iedereen vrolijk verder met de barbecue, waarna rond 19.30 uur alles werd opgeruimd om de eerste DorpsBBQ Heuvelplein met een glimlach af te sluiten.

Vervolg
DorpsBBQ Heuvelplein is een initiatief van Ondernemersvereniging Heuvelplein en is mede ondersteund door Dorpsraad Beek en Donk en Ondernemersfonds Laarbeek. Het Heuvelplein wil zich steeds meer profileren als beleefplein. Een van de onderdelen daarvan is het organiseren van meer activiteiten op het plein. De DorpsBBQ is daar een onderdeel van. De organisatie van het evenement is enthousiast en ziet een vervolg zeker zitten: "We weten van verschillende groepen dat ze niet gekomen zijn omdat er slecht weer werd voorspeld. Degenen die er wel waren zijn enorm enthousiast en willen een volgende keer weer komen. Nou maar hopen dat het weer dan wél meewerkt!" Wanneer de volgende DorpsBBQ precies plaats gaat vinden, is nog niet duidelijk.

Video: MooiLaarbeekTeenz

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>