Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 37e934
Foto:

Koeien voeren & kalfjes aaien

Lieshout - In de onderbouw van OBS Het Klokhuis, locatie Lieshout, wordt gewerkt en geleerd rondom het thema 'dieren'. Tijdens elk thema proberen ze de beleving van de kinderen in de klas te volgen en in deze groep ging de aandacht vooral uit naar boerderijdieren.

Dan is het natuurlijk fantastisch als er een kind in je klas zit met een eigen melkveebedrijf. Dat vraagt om een excursie! Afgelopen week was het zover. De kinderen gingen een kijkje nemen bij het bedrijf van de ouders van Lieke in Mariahout. Trots liet Lieke hun pasgeboren kalfje zien. De kinderen mochten het kalfje aaien en de koeien voeren. Ze hebben van dichtbij gezien hoe de koeien vrijwillig naar de melkrobot liepen om gemolken te worden. Ook mochten ze meerijden met de tractor, wat een beleving! Genoeg om de komende weken op terug te kijken en mee verder te gaan in de klas. Bedankt voor de gastvrijheid!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>