Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 6600a7
Foto:

Een avontuur voor het leven voor Laarbeekse Roparunners

Laarbeek - Met veel succes heeft Running Team Laarbeek het Pinksterweekend deelgenomen aan de Roparun. Niet alleen op het sportieve gedeelte, maar ook financieel was Roparun 2019 weer een enorm geslaagd evenement.

Na het ervaring van vorig jaar was de eerste groep op zaterdag al vroeg naar Hamburg vertrokken, alleen nu geen echte file wat betekende dat ze al 3 uur voor de start arriveerden in Hamburg. Om 14.00 uur kon het echt beginnen, aan Jos van Hees de eer om de eerste 3 kilometer voor zijn rekening te nemen, al werd het rondje over het startterrein gezamenlijk afgelegd. De opgegeven snelheid was 11.3 kilometer per uur, dat betekende dat er flink harder gelopen moest worden, want bij elk stoplicht moet er ook daadwerkelijk gestopt worden en dat zijn er nog al enkele voordat je Hamburg uit bent. Het eerste gedeelte werd door Jos van Hees, Dennis Gremmen, Rob Mestrom en Rudy van Kempen al met een gemiddelde snelheid van 12.3 km/u afgelegd. De andere groep met Anne Smeets, Danny Megens, Hans Leenders en Rudy van Kempen, deden daar niet vooronder en schroefden het tempo nog wat op. Er werd zo hard gelopen dat de voorsprong op het tijdsschema 2 uur bedroeg. Bij de controle in Ede werd het team stilgezet om de doodeenvoudige reden dat het checkpoint nog niet open was. Ook bij de daaropvolgende checkpoint moest even gestopt worden.

Om 14.15 op tweede Pinksterdag bereikte het team na 567 kilometer de finish in Rotterdam. De Roparun is met geen enkele wedstrijd te vergelijken, het maakt bij veel lopers krachten los waarvan ze zelf nog geeneens weten dat ze die bezitten. Ook de begeleiders Albert van den Heuvel, Tom Meijer, Rianne van Eerd, Arno van de Kam, Olaf Kerkhof, Ton Couwenberg, Joris van Boheemen, Hein Maas, Jan Dekkers Frank Smits, hadden handen vol werk, omdat de navigatie die overal erg duidelijk was. Ton Vissers en Noortje Geelen zorgde ervoor dat de spieren van de lopers in topconditie waren. Marjon Bouw en Teun Thur zorgde voor de inwendige mens, terwijl José van Helvoit het busje met de fietsen telkens op de juiste plek parkeerde. Jens Vrijburg en Toon Bergerhof waren de chauffeurs van de Touringcar. Cor van den Berg maakte dat via Omroep Kontakt alle luisteraars in Laarbeek op de hoogte bleven van de verrichtingen van het Laarbeeks team.

Tijdens de Roparun werd er ook nog flink gedoneerd, zodat Running Team Laarbeek een bijdrage van ongeveer €20.000 kan leveren aan het doel van de Roparun: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen kunnen worden toegevoegd aan het leven. Running Team Laarbeek wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd om dit evenement tot een succes te maken en hopen ook volgend jaar weer op uw steun te mogen rekenen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>