Afbeelding

Muziektuinconcert in kader van Juni Watermaand

Algemeen

Beek en Donk - De concertmiddag van de Stichting MuziektuinPodium in de Muziektuin van Beek en Donk staat zondag 30 juni in het teken van Juni Watermaand.

Het concert wordt om 13.00 uur geopend door Muziekvereniging Muzikale uit Aarle-Rixtel. Het orkest speelt zowel licht klassieke muziek van bekende componisten zoals Verdi, Mozart en Beethoven, maar ook harmonie- en fanfaremuziek met marsen en polka's, bekende melodieën uit musicals en swingende muziek met dixieland- en bigbanduitstraling. Om 14.00 uur vervolgt Seniorenkoor St. Joachim uit Beek en Donk het programma. Het koor telt momenteel 33 leden en staat onder leiding van dirigent Wim Smits. Dit jaar viert het koor haar vijftigjarig jubileum. Naast een aantal gezellige liederen in het repertoires zingen zij graag meerstemmige liederen in diverse vreemde talen. Om 14.45 uur volgt vanaf de kiosk een optreden van de Koninklijke Harmonie O&U uit Beek en Donk. Het orkest onder leiding van dirigent Fried Dobbelstein verzorgt een meer uitgebreid concert dat in het teken staat van de komende concertreis naar Innsbruck. Om circa 16:15 uur start als afsluiting van het programma een optreden van DèVèltOp uit Aarle-Rixtel. Deze carnavaleske groep bestaande uit drie vrouwen en een man brengt een zeer uitgebreid assortiment aan 'feest, meezing, dans en polonaise nummers', allen in een komisch jasje gestoken en voorzien van eigen teksten.

Het bestuur van de Stichting MuziektuinPodium nodigt iedereen van harte uit deze gratis optredens te komen bijwonen.

Voor meer informatie over de stichting, de optredende groepen en de overige concerten van dit seizoen, kunt u terecht op de website: www.muziektuinpodium.nl.