Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 50428a
Foto:

Nancy (5) uit Lieshout beleeft geweldige Opkikkerdag

Lieshout - Voor de 5-jarige Nancy en haar gezin uit Lieshout vond zaterdag 15 juni een speciale dag plaats. Zij beleefden een welverdiende Opkikkerdag vol verrassingen.

Opkikker
Alle zorgen even vergeten en met het gezin volop genieten dat is het doel van de Opkikkerdag. Nancy is namelijk ziek. Dit heeft impact op haar leven, maar ook op van dat van haar ouders, zus Tessa (7) en broers Luuk (9) en Koen (10). Daarom neemt Stichting Opkikker ze mee naar een wereld waar de ziekte even géén hoofdrol speelt: de unieke Opkikkerwereld. Met een persoonlijk programma en persoonlijke begeleiding werd het een dag die ze niet snel zullen vergeten!

Verrassingen
Als Nancy en haar gezin arriveren op de Opkikkerdag worden ze meteen verrast. Er is namelijk een rode loper uitgelegd en ze worden welkom geheten door een lakei. De eerste activiteit die op het programma stond was eigenlijk een speedboottocht, maar deze is niet doorgegaan. Daarom begon de dag met een professionele fotoshoot waarin Nancy en haar gezin stralend op staan. Hierna worden ze opgeschrikt door brandweersirenes. Er is een brandje op het park en de brandweer kan de hulp van Nancy goed gebruiken. Nancy is erg fan van Brandweerman Sam en weet wel raad! Met een brandweerpak aan rijdt ze mee in de brandweerauto. Dat vindt ze erg bijzonder. Nancy en de brandweer moeten de brand blussen en een (knuffel)kat uit een boom zien te redden. En met Nancy aan hun zijde komt dat natuurlijk allemaal goed!

Na deze spannende activiteit mag Nancy's gezin uilen en andere roofvogels aanraken en krijgen ze uitleg over de vogels. Hierna zou een helikoptervlucht plaatsvinden, maar deze kon helaas niet doorgaan, daarom werd dit onderdeel vervangen door het rijden in verschillende wagens. Broers Luuk en Koen en hun vader mogen samen in een sportauto zitten. Voor Nancy, haar zus Tessa en haar moeder is een rit in een politieauto geregeld. Dan mogen de kinderen nog geschminkt worden en mag Nancy een Garfield-knuffel en een knuffelkikker mee naar huis nemen. Uiteindelijk wordt de dag afgesloten met een buffet en een optreden.

Vrijwilligers
Voor deze Opkikkerdag kreeg de familie twee vrijwilligers aan hun zijde die hen de hele dag hebben geholpen. Dat is een standaard bij Stichting Opkikker. Het gezin is erg dankbaar hiervoor, maar wil zeker ook de rest van de vrijwilligers bedanken voor deze geweldige dag.

Extraatje
De speedboottocht en helikoptervlucht zijn dan weliswaar niet doorgegaan, toch mag Nancy nog één van de twee doen, namelijk de helikoptervlucht. Deze is de eerste keer niet doorgegaan vanwege een kapotte motor. Deze helikopterervaring mag Nancy's gezin maken buiten Stichting Opkikker om. Voor allemaal de eerste keer, dus extra spannend.

Indruk
Het was een geweldige dag voor Nancy en haar familie. Bijna alle activiteiten waren nieuw en erg spannend, maar ze hebben er ontzetten van genoten. De woorden 'top', 'geweldig', 'fantastisch' werden dan ook vaak gehoord. De ouders waren erg te spreken over Stichting Opkikker en de gehele organisatie eromheen. Een fantastische dag voor Nancy, die haar ziekte even kon vergeten.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>