Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 1c926c
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)
Gemeente

Laarbeek sluit 2018 af met negatief saldo van 1,3 miljoen euro

Laarbeek - Het werd al verwacht, maar nu is ook duidelijk dat de gemeente Laarbeek het jaar 2018 met een negatief saldo is geëindigd, ruim 1,3 miljoen euro. Het tekort wordt met name veroorzaakt door de extra zorgtaken die de gemeente erbij heeft gekregen en tegenvallers in de afvalverwerking. Vooral de tekorten in de zorg geven veel gemeentes, niet alleen Laarbeek, nu problemen. "Het is schrijnend om te zien dat kleine gemeentes het lastig hebben", geeft burgemeester Frank van der Meijden aan.

De gemeenteraad werd eerder al op de hoogte gebracht van de te verwachte tekorten op de posten zorg en afvalverwerking. "Ondanks dit negatieve resultaat zijn we dus niet verrast over het tekort. Deze ligt in de lijn der verwachting", aldus verantwoordelijk wethouder Ria van der Zanden.

Vorige week werd ook al duidelijk dat Laarbeek veel minder geld uit het gemeentefonds krijgt, dan was verwacht. Er moet dan ook flink bezuinigd gaan worden. Het voorstel van het college is om onder meer de ozb eenmalig met 20 procent te verhogen en onder meer de bibliotheek gaat minder geld krijgen. Of deze plannen doorgaan, moet blijken als de kadernota besproken wordt op donderdag 27 juni. De gemeenteraad heeft namelijk het laatste woord hierover.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>