Logo mooilaarbeek.nl
De feestelijke uitreiking vond donderdag 20 juni plaats   | Fotonummer: 5bcc6a
De feestelijke uitreiking vond donderdag 20 juni plaats (Foto: Joost Duppen)
Gemeente

Zestig statushouders Helmond-De Peel ontvangen certificaat heftruck of vca

Laarbeek/De Peel - Vorig jaar hield Senzer een pilot in Gemert-Bakel die bestond uit een speciale heftruck-training en een basiscursus Veiligheid en Gezondheid (vca) voor statushouders. Van de 30 deelnemers heeft het grote merendeel inmiddels werk gevonden. Reden genoeg voor werkbedrijf Senzer om in 2019 deze trainingen regiobreed in te zetten. Doel? De kansen van statushouders op een baan vergroten.

Dit jaar hebben zestig inwoners met verblijfsvergunning uit Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren één van de trainingen gevolgd. En met succes. Zij ontvangen op 20 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst in restaurant Inclusief hun heftruck- of vca-certificaat. Maar daar is het niet bij gebleven. Veel cursisten hebben alweer een volgende stap gezet in hun werktoekomst. Zo zijn 46 personen al aan het werk, volgen een werkstage of een opleiding of hebben lopende sollicitaties.

De Laarbeekse statushouders ontvingen het certificaat uit handen van de Laarbeekse wethouder Greet Buter.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>