Afbeelding

Overweldigende reacties op komst 'Hét Grote Decemberboek'

Algemeen

Laarbeek – GoedeMorgen Media, uitgever van o.a. DeMooiLaarbeekKrant en Laarbeek Onderneemt, lanceerde vorige week de komst van een nieuw product: 'Hét Grote Decemberboek'. Een catalogus vol lokale producten en cadeaubonnen ter inspiratie voor Sinterklaas en Kerst. Het boek verschijnt in november. Naar aanleiding van het artikel vorige week in DeMooiLaarbeekKrant meldden zich al 20 ondernemers aan hiervoor. "We waren aangenaam verrast", aldus initiatiefnemers Karel van Deurzen en Nikki Barten.

"We hoopten wel dat ondernemers het zouden zien als uniek en lokaal goed product, dat aan zou slaan bij de inwoners, maar dat er op 1 artikel al zoveel aanmeldingen zouden komen, dat hadden we niet verwacht", legt Nikki uit. Karel vult aan: "Wij werken heel lokaal en zijn zelf grote voorstander van het steunen van onze lokale economie. De reacties van de inwoners en ondernemers op de komst van dit boek zijn overweldigend. Ons gevoel hierin klopte dus. Het geeft ons veel vertrouwen om er een fantastisch product van te maken."

Denk lokaal, koop lokaal
Heb je het artikel gemist in de krant vorige week? GoedeMorgen Media gaat een Laarbeekse catalogus uitbrengen, met allemaal producten en cadeaubonnen van lokale ondernemers. Karel: "Enerzijds als een stukje bewustwording voor de inwoners om aan de lokale economie te denken, anderzijds als een mooi product voor ondernemend Laarbeek om zich in te presenteren." Nikki vult aan: "Ieder jaar horen wij weer van ondernemers uit de detailhandel dat zij het jammer vinden dat mensen zoveel online kopen. De middenstand is belangrijk en niemand wil dat er leegstand komt. Toch is dat stukje bewustwording bij de inwoners er niet altijd."

Hoe precies?
Wat je kunt verwachten, is volgens Karel en Nikki het volgende: een mooie catalogus waarin je thematisch producten vindt in de breedste zin van het woord. Cadeautips voor te klussen, speelgoed, mode, sport en dieren, maar ook Laarbeekse Lekkernijen en bonnen van restaurants en beautyzaken. Kortom: een echte musthave voor de inwoners van Laarbeek. "Achteraan in het boek vind je alle bedrijven terug die erin staan, met daarbij de contactgegevens en de openingstijden. De producten staan thematisch in het boek, dus als een ondernemer meerdere producten aanbiedt, kunnen deze producten – afhankelijk van het thema waar het onder valt – op verschillende pagina's verdeeld in het boek staan", licht Nikki toe. "Zo krijg je per ondernemer veel attentiewaarde."

Meedoen?
Ben jij ondernemer in de detailhandel, horeca of beauty en wil je meedoen? Je kunt al vanaf €25,00 ex BTW in het boek komen staan met een product. Hoe meer producten je afneemt, hoe voordeliger dat het wordt. Karel legt uit: "We willen aan álle potentiële bedrijven de kans bieden om mee te doen. Daarom houden we de prijzen laag. Zo kan ieder bedrijf makkelijk instappen en kunnen we er echt een Laarbeekse productencatalogus van maken. We gaan veel ruchtbaarheid geven aan dit boek, om Laarbeek op de kaart te zetten, met als doel dat iedereen zijn decemberinkopen lokaal gaat doen."

Wil je meer informatie over dit initiatief? Neem dan contact op via 0492-832182 of via verkoop@mooilaarbeek.nl.