Nellie van Leuken-Heesakkers is verkozen tot Vrijwilliger van de parochie 2019
Nellie van Leuken-Heesakkers is verkozen tot Vrijwilliger van de parochie 2019

Vrijwilliger van de parochie 2019: Nellie van Leuken-Heesakkers

Cultuur

Laarbeek - Op het einde van deze Eucharistieviering op de vrijwilligersdag in het Openluchttheater van Mariahout wil de pastoor voor de laatste keer als de pastoor van Laarbeek van deze parochie het woord tot de inwoners richten. In deze parochie zijn veel vrijwilligers werkzaam en iedereen, zonder uitzondering, wil hij heel hartelijk danken voor het belangeloze werk dat ze voor deze parochie in de 4 kernen doen.

Zonder het werk van de vrijwilligers kan de parochie eigenlijk niet bestaan. De parochie heeft een uitgebreid scala aan vrijwilligers. Tuinmensen in de tuinen rond de pastorieën of op de 5 kerkhoven. Maar ook mensen die meedoen, meedenken en meebeslissen in vaak moeilijke kwesties die er spelen, parochiebestuur en locatieraden. En deze vrijwilligers hebben het helemaal moeilijk als de pastoor weer eens begint te mouwen en op zijn strepen gaat staan. Vrijwilligers in de liturgie, als misdienaar, acoliet, lector, koster of koorlid. Of als voor-bereider en voorganger in verschillende gebedsdiensten door het jaar heen. Zonder u was het allemaal niet mogelijk en had de parochie eigenlijk ook geen bestaansrecht. Heel veel vrijwilligerswerk gebeurd echter op de achtergrond. Door mensen die bescheiden aanwezig zijn, er altijd zijn maar niet vooraan staan op datgene wat ze voor de parochie doen. En al helemaal niet op de voorgrond willen treden of daar op een andere wijze een beloning voor wensen. De parochie heeft gemeend dat uit de gelederen van deze bescheiden mensen dit jaar iemand te kiezen die altijd aanwezig is en bescheiden haar werk doet en daar niets voor terug wil. Geen haantje de voorste is en daardoor gemakkelijk vergeten wordt. Juist deze mensen willen zij van harte bedanken, omdat juist zij het zijn die het hart en de motor van de parochie zijn. Deze vrijwilliger krijgt het beeldje van de Z. Pater Eustachius overhandigd met oorkonde, als teken van waardering voor de wijze waarop zij het werk verricht en daarmee ook als aanmoediging voor allen om dat op die manier nog vele jaren vol te houden als de gezondheid dat toestaat natuurlijk.

Met deze huldiging willen ze nogmaals natuurlijk alle vrijwilligers bedanken voor wat ze voor de kerk doen. Vandaag ook onze dankbaarheid aan de gezamenlijke locatieraden die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Heel veel dank aan iedereen. Het beeldje wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Vrijwilliger van het jaar en daarbij behorend het ereteken van de Z. Eustachius van Lieshout voor jaren van trouwe inzet voor de Laarbeekse parochie Z. pater Eustachius van Lieshout in het jaar 2019 gaat naar:

Nellie van Leuken-Heesakkers
"Beste Nellie, je bent zoals gezegd een van die vele mensen die op bescheiden manier je werk voor de parochie doet. Maar de wijze waarop je dat doet springt wel in het oog. Altijd een vriendelijk woord voor mensen, altijd bereid om te helpen en door je lieve karakter geef je aan het vrijwilligerswerk voor de parochie kleur en smaak. Je doet al vele jaren werk voor deze parochie met name het schoonhouden van de kerk en het kerkhofgebouw bij de Ouwe Toren. Ook voor kleine hand en spandiensten wil je altijd graag helpen. Bijv. meehelpen met de koffie ed. Dit altijd zonder commentaar en altijd met een lach en een vriendelijk praatje. Daarom meende de parochie je dit beeldje uit te mogen reiken omdat je het van harte verdiend hebt. Ze hopen dat je nog lang actief blijft voor de geloofsgemeenschap en dat dit beeldje een aanmoediging mag zijn voor veel mensen om op deze wijze van harte de schouders eronder te zetten. Beste Nellie geef hem een mooi plaatsje in je huis in Beek en Donk. Van harte gefeliciteerd."