Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: e4143a
Foto:

Jaimy van Schijndel met Team Noord-Brabant tweede bij Diabetescup

Laarbeek - De Diabetescup is het NK-voetbal voor kinderen met diabetes. In april 2019 werd in elke provincie een selectiedag gehouden. De beste tien spelers per provincie werden geselecteerd. Zo ook Jaimy van Schijndel voor Team Noord-Brabant. 10 juni heeft het Team Noord-Brabant getraind bij Sparta'25 onder leiding van Michel de Groot.

29 juni was het dan zo ver de dag van de wedstrijd. In het PEC-stadion in Zwolle werden door het warme weer de wedstrijden ingekort van twintig naar twaalf minuten.

Team Noord-Brabant zat in poel B samen met Drenthe, Groningen, Flevoland, Noord-Holland en Zeeland. Team Noord-Brabant wist 4 wedstrijden winnend af te sluiten en tegen Noord-Holland bleef het 0-0. Tweede in de poel en door naar de halve Finale, waar ze tegen Zuid-Holland uitkwamen de winnaar van poel A. Het was een heel spannende wedstrijd maar naar twaalf minuten was de stand nog gelijk. Penalty's volgden. Dit wist Brabant te winnen met 3-2. Door naar de finale. In de andere halve finale won Noord-Holland van Limburg.

De finale tussen Noord-Holland en Noord-Brabant was een spannende wedstrijd die gewonnen werd door Noord-Holland met 2-0. Al met al een heel geslaagde dag waarbij Team Noord-Brabant met de zilveren medaille naar huis ging.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>