Logo mooilaarbeek.nl
Gemeente

Wethouders 'op de koffie' bij cliënten

Joan Briels  | Fotonummer: e3ed57
Joan Briels (Foto: )

Laarbeek - De komende zes maanden gaan wethouders Monika Slaets en Joan Briels op de koffie bij cliënten WMO en Jeugd. Samen met Anita van Vlerken, Joep van Dijk en Merel Swinkels namens de adviesraad sociaal domein gaan zij gesprekken aan met deze cliënten om ervaringen met elkaar te delen. Op deze wijze willen de wethouders ophalen wat er allemaal leeft en speelt in Laarbeek op dit gebied.

De eerste afspraken, die deze week plaatsvinden, zijn met willekeurige cliënten ingepland. De eerste reacties op het koffiebezoek zijn positief! Cliënten worden benaderd maar mensen kunnen ook zichzelf opgeven voor een gesprek. Dit kan door contact op te nemen met het bestuurssecretariaat van de gemeente Laarbeek via 0492-469700.

De gesprekken vangen blanco aan, dus zonder kennis van de problematiek vooraf. Het enige dat bekend is, is dat het om cliënten WMO of Jeugd gaat. Het gesprek zal dan gaan onder andere over ervaringen met de intake, de afhandeling van de hulpvraag maar uiteraard komen ook verbeterpunten aan de orde. Verder is alles bespreekbaar en zijn gesprekspartners vrij alles te delen wat zij willen. De gesprekken met cliënten worden in tweetallen gevoerd, één wethouder samen met één lid van de adviesraad. Natuurlijk mogen cliënten zelf ook iemand uitnodigen.

Aan het einde vindt een evaluatie plaats waar conclusies en bevindingen uitkomen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>