Logo mooilaarbeek.nl

Vierde plaats BCL bij Gezondheidsrace 3.0

Secretaris Ria Donkers toont de gewonnen cheque  | Fotonummer: 31a183
Secretaris Ria Donkers toont de gewonnen cheque (Foto: )

Lieshout - Badminton Club Lieshout heeft een verdienstelijke vierde plaats behaald bij de 'Gezondheidsrace 3.0'. Dat bleek bij de prijsuitreiking tijdens een geslaagde (en prima verzorgde) eindbijeenkomst bij winnaar ATTC'77. Met die vierde plaats heeft de vereniging weer wat geld opgehaald om het sporten in het algemeen en de badmintonsport in het bijzonder te promoten. Sporten past immers bij een gezonde levensstijl en dat wil de vereniging graag uitdragen.

Gezondheidsrace 3.0
De gemeente Laarbeek heeft dit jaar voor de vijfde keer een gezondheidsrace gehouden: deze keer onder de naam Gezondheidsrace 3.0. '3.0' voor deze uitgave omdat de organiserende ambtenaren weer wat andere invullingen verzonnen hadden. Uiteindelijk hadden zich zeven, zéér uiteenlopende, verenigingen uit de gemeente Laarbeek ingeschreven om deel te nemen aan de Gezondheidsrace 3.0' en uiteraard was daar Badminton Club Lieshout bij: zij waren immers de winnaar van de 'Gezondheidsrace 2.0' en hadden dus een titel om te verdedigen. De deelnemende teams werden deze keer in twee poules verdeeld en kregen de opdracht om evenementen te organiseren in het brede kader van 'gezondheid'. Al deze evenementen werden door de andere deelnemers én de organisatie beoordeeld, waardoor een wedstrijdelement was ingevoegd.

Scan & Go fietsspeurtocht
Vrijwilligers van Badminton Club Lieshout hebben uiteindelijk aan vijf van de zeven evenementen deelgenomen: de andere twee evenementen zijn alleen ter beoordeling bezocht. Eén van die evenementen was natuurlijk de Scan & Go fietsspeurtocht die de badmintonvereniging zelf had georganiseerd. Dit goed bezochte en daardoor zeer geslaagde evenement was wel de kroon op het werk van de vereniging. Tijdens een leuke fietstocht konden de deelnemers kennis maken de diverse soorten van gezondheid. De geestelijke gezondheid stond centraal bij een bezoek aan zorgboerderij Grootenhout. Gezonde voeding stond centraal bij een bezoek aan groene cateraar 'Pompoen en Aubergine' en ontspanning stond centraal bij het bezoek aan buitenplaats 'in de Hei'. Al deze locaties in het mooie buitengebied van Mariahout konden gevonden worden door het scannen van QR-codes.

Belangrijk
De gezondheidsrace 3.0 heeft voor de vereniging niet alleen een mooie financiële bijdrage opgeleverd maar ook weer veel leuke evenementen en leuke deelnames. Door de deelname aan de evenementen zijn de badmintonners immers actief bezig geweest; een algemene doelstelling die een sportvereniging altijd al heeft. Daarnaast hebben ze kennis kunnen maken met de andere verenigingen. Hierdoor is de band tussen de verenigingen onderling duidelijk versterkt. Actief deelnemen aan de Gezondheidsrace 3.0 is dan ook (voor iedere vereniging) belangrijk(er dan winnen). Tijdens de, prijswinnende, afsluitende bijeenkomst werd dat in de presentatie van Badminton Club Lieshout ook héél duidelijk gemaakt en werden alle andere verenigingen opgeroepen door te gaan met het organiseren. Het verenigingsleven heeft immers een belangrijke taak in het stimuleren van de bevolking en de gemeente Laarbeek heeft dat goed begrepen, door de verenigingen middels de organisatie van een gezondheidsrace hiervoor kansen aan te reiken.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>