Logo mooilaarbeek.nl
Vlnr: Jeroen de Louw (voorzitter VV Mariahout), Dries Klösters (voorzitter Ondernemersfonds), Monika Slaets (wethouder gem. Laarbeek) en Jan de Wit (voorzitter Stichting AED Alert Laarbeek)   | Fotonummer: ecc559
Vlnr: Jeroen de Louw (voorzitter VV Mariahout), Dries Klösters (voorzitter Ondernemersfonds), Monika Slaets (wethouder gem. Laarbeek) en Jan de Wit (voorzitter Stichting AED Alert Laarbeek) (Foto: )
Gezondheid

Sportpark De Heibunders hartveiliger

Mariahout - Op het Sportpark De Heibunders te Mariahout, is onlangs een AED apparaat geplaatst.

In een constructieve samenwerking van de Gemeente Laarbeek, het Ondernemersfonds en de Stichting AED Alert Laarbeek, zijn afspraken gemaakt onder welke voorwaarden financiering en plaatsing van kast en AED kan plaatsvinden. Met het plaatsen van de kast met AED bij het sportpark kan een eventueel noodzakelijke reanimatie op of in de nabijheid van het park nu ondersteund worden door het AED apparaat.

De sportverenigingen hebben gezorgd voor voldoende getrainde en bij HartslagNU aangemelde vrijwilligers, die in geval opgeroepen kunnen worden.

Jeroen de Louw, voorzitter van VV Mariahout: "als voetbalvereniging willen we ook dienstbaar zijn aan de omwonenden van het sportpark. Daarom is de AED opgenomen in het netwerk van de Stichting AED Alert en geplaatst in een door het Ondernemersfonds betaalde kast aan de buitenkant van het park. Dan kan hij ook worden ingezet als het sportpark niet in gebruik is".

Stichting AED Alert Laarbeek is heel blij met de verdere uitbreiding van haar netwerk. Voorzitter Jan de Wit: "met het plaatsen van kast en AED hebben we ook weer een betere dekking van ons netwerk gerealiseerd m.n. voor het buitengebied omgeving Veghelsedijk. Kortom een win- win situatie voor zowel de gebruikers van het sportpark als voor de omwonenden."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>