Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 5831e4
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)
Politie/Brandweer/Ambulance

Hennepkwekerij opgerold in Mariahout

Mariahout - De politie heeft aan de Vossenberg in Mariahout enkele dagen geleden een kwekerij met 510 hennepplanten en stekjes aangetroffen, zo laten zij weten via de Facebookpagina van Politie Gemert-Bakel/Laarbeek.

Het betreft de derde kwekerij in Laarbeek die in een maand tijd is ontdekt en ontmanteld. Eerder trof de politie op de Herendijk in een bedrijfspand ruim 750 planten aan en vorige week in de Beverstraat in Beek en Donk - in een appartementencomplex op de bovenverdieping - een kwekerij met meer dan 400 planten. Alle kwekerijen waren op het moment van de ontdekking nog volop in werking. In twee gevallen heeft de politie geconstateerd dat er was geknoeid met de stroomvoorziening (diefstal stroom). Daarvan is/wordt aangifte gedaan door de energieleverancier.

De burgemeester van de gemeente Laarbeek is middels bestuurlijke rapportages geïnformeerd over deze kwesties.

In enkele van deze zaken kunnen ze stellen dat oplettende burgers een rol hebben gespeeld en de politie op het juiste spoor hebben gezet van de plantages. De politie sluit zich volledig aan bij de opvatting van de burgemeester dat het begrip 'wederkerigheid' van de samenleving in de aanpak van dit soort misstanden van belang is en blijft en absoluut wordt gewaardeerd.

Heeft u informatie over of het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij? Bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of neem contact op met uw wijkagent via 0900-8844.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>