Afbeelding

TTV Een en Twintig geeft 5 tips voor rond-de-tafel

Algemeen Sport

Laarbeek - Op de camping is het een vertrouwd beeld: kinderen en jongeren die het tafeltennisspelletje rond-de-tafel gaan spelen. Lees deze 5 tips goed door om een echte rond-de-tafel kampioen te worden!

Tip 1: Eerst staan, dan slaan!
Zorg dat je op tijd begint met bewegen, zodat je goed staat als je de bal wil terugslaan.

Tip 2: Effect, hoe werkt dat?
Wanneer de medespeler bij het slaan met het batje omlaag gaat, wil het balletje bij jou ook naar beneden. Je moet het balletje dan juist 'optillen' en hoger proberen terug te spelen.

Tip 3: Terugspelen of uitplaatsen
Zorg in het begin dat je de ballen rustig terugslaat, niet te hard en op het midden van de tafel. Je kunt dan rustig in het spel komen. Pas later, wanneer er harder gerend moet worden, kun je ballen meer aan de zijkanten plaatsen.

Tip 4: Plaatsen
Wanneer in de hoek speelt waar je medespeler vandaan komt, is de bal lastiger terug te slaan.

Tip 5: Lachen naar de bal
Tafeltennis is vooral leuk om te spelen: of je nu wint of verliest. Door van het spel te genieten, zijn je spieren meer ontspannen en lukt het beter om het balletje terug te slaan.

Zomertijden
In verband met de vakantie is de zaal op maandagavond gesloten tot 19 augustus. De jeugd- en seniorentraining start weer op maandagavond 19 augustus. Tijdens de zomervakantie is de zaal op donderdagavond vanaf 19.00 uur gewoon open. Iedereen is van harte welkom om een potje te komen tafeltennissen, dutchtennissen of om een praatje te maken in de kantine!

Volg TTV Een en Twintig op Facebook en Instagram en kijk op www.ttveenentwintig.nl voor het laatste nieuws! Bekijk ook de agenda voor de komende evenementen bij de Beek en Donkse Tafeltennisvereniging.