Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: fa3d72
Foto:
Jongeren

Kindervoorstellingen in Openluchttheater Mariahout

Mariahout - Kriebelt het zand van het strand tussen jouw tenen? Of is het iets anders? Hé, het lijken wel broodkruimels! Sterker nog, het zíjn kruimels, van steen! Toneelvereniging Mariahout gooit graag een beetje roet door jouw vakantieplanning. Want op donderdag 1 augustus om 14:30 uur, op zaterdag 10 augustus om 19:00 uur én op donderdagmiddag 15 augustus spelen zij de voorstelling Hans en Grietje in ons Openluchttheater Mariahout.

De broer en zus maken voor de zoveelste keer met elkaar. En hun moeder besluit daardoor om Hans en Grietje te lozen in het bos. Zonder GPS en zonder ruzie moeten zij de weg terugvinden naar huis. Zou ze dat lukken? Hans en Grietje nemen je mee in een wereld zonder mobiele telefoons, waar wegen nog worden gevonden met kiezelsteentjes en waar diep in de bossen nog snoephuisjes verstopt zijn.

Kijk, daar vliegt een walvis!
Tussen de voorstellingen van Toneelvereniging Mariahout door komt ook nog eens een walvis gevlogen. Huh? Wat zeg je? Een walvis gevlogen?! Inderdaad, de twee karakters van Koekepeer brengen de voorstelling Kijk, daar vliegt een walvis! ten tonele. Op donderdag 8 augustus spelen zij het verhaal van professor Lupida Fantastico die hooglerares is in de Verzinselarij. Ze weet álles over het belang van fantasie. Het is daarom ook niet gek dat ze haar zoon de sprookjesachtige naam Fliebeledokias Toverballo Fata Morgana heeft gegeven. "Een jongen met zo'n naam moet wel net zoveel mooie dingen kunnen bedenken als ik", dacht de professor.

Helaas is er iets vreselijks aan de hand met Fliebeledokias. Hij wordt bedreigd door de Gruwelpad, een afschuwelijk monster dat de fantasie van kinderen opeet, net zolang tot er niets meer van over is. De professor heeft er alles aan gedaan om haar zoon voor dit beest te waarschuwen, maar Fliebeledokias wil niet luisteren. Hij kijkt veel liever naar zijn schermpje. Gamen, liken, swipen, appen zijn zijn favoriete hobby's. De professor zit met de handen in het haar. Als er niet snel iets gebeurt, zal haar zoon al zijn fantasie kwijtraken! Kan het publiek de professor helpen om de Gruwelpad te verslaan? Zal Fliebeledokias op tijd worden gered?

Ga voor meer info en tickets naar www.oltm.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>