Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 6a0ba8
Foto: www.112nieuwsonline.nl
VIDEO Politie/Brandweer/Ambulance

Magneetvisser heeft beet: Explosieven Opruimingsdienst Defensie naar Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel - Een 32-jarige inwoner van Lieshout heeft maandag 29 juli rond 16:45 uur een mogelijk explosief uit het water gehaald aan de Pater Eustachiuslaan in Aarle-Rixtel. 

De magneetvisser haalde het object uit het water ter hoogte van de sluis. Het object rookte en stonk naar gas aldus de man. Een explosievenspecialist van de politie kwam ter plaatse om het object te beoordelen. Nadat hij telefonisch overleg gepleegd had, werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie met spoed vanuit Soesterberg ingeschakeld om het explosief te beoordelen. Het object werd tijdelijk ondergestopt met zand om de explosiekans te verminderen. Ook een medewerker van de Gemeente Laarbeek kwam ter plaatse. Toen de Explosieven Opruimingsdienst Defensie rond 20:00 uur ter plaatse kwam hebben zij het object onderzocht en toen bleek het om een oude gascilinder te gaan. De politie trof op een fietspad langs het kanaal wel wat munitie aan, waaronder een .50. Deze zijn door de EOD afgevoerd.

Video: www.112nieuwsonline.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>