Logo mooilaarbeek.nl
Vlnr: Henk de Hair, Harrie van Ganzenwinkel, Toon Thijssen en Jos v.d. Heuvel   | Fotonummer: 35365d
Vlnr: Henk de Hair, Harrie van Ganzenwinkel, Toon Thijssen en Jos v.d. Heuvel
Algemeen

Aarles gildeweekend Sint Margaretha

Aarle-Rixtel – Op het gildeterrein van het Sint Margaretha Gilde is op zaterdag 17 augustus het koningschieten. De dag begint om 9.30 uur met een gildemis in de OLV kerk, met aansluitend een vendelgroet door het gilde aan het kerkelijk en burgerlijk gezag, waarna traditiegewijs de prinsenborrel geschonken wordt door de Fam van de Weijer.

Na de koffietafel wordt alles in gereedheid gebracht voor het koningschieten die middag. Om 14.00 uur is iedereen van harte welkom, en daarna wordt spoedig de vogel op de schietmast geplaatst. Dit jaar schieten 3 kandidaten mee voor het koningschap, nl. Henk de Hair, voorzitter van kring Peelland, en stokdrager binnen het gilde. Harrie van Ganzenwinkel, was in 1968 en 2013 koning, verder actief binnen de kerkcommissie, en als stokdrager en Toon Thijssen huidige koning, en bestuurslid.

Het schieten begint om 15.00 uur, en als de nieuwe koning bekend is wordt deze gehuldigd op het gildeterrein, het koningsbier wordt aangeslagen, waarna geproost kan worden op de nieuwe koning. Volgens traditie vindt de handwassing, het vendelen, en het offeren van een zilveren muntstuk plaats bij het gilde paviljoen. Daarna is iedereen in de gelegenheid om de koning met partner te feliciteren.

Het belooft een mooie dag te worden met veel gezelligheid en muziek, waarbij Johnny Sleegers uit Mierlo-Hout de middag opluistert met Hollandse muziek en ook Ad Chatrer laat van zich horen.

Zondag 18 augustus is het de dag van het Onze Lieve Vrouwe Gilde. Ook deze dag begint om 9.30 uur met een gilde mis in de OLV-kerk, met aansluitend de vendelgroet op het kerkplein, en de prinsenborrel geschonken door Fam van de Weijer.

Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom op het Jan van Dooren paviljoen, waar om 14.30 uur het schieten begint om de Bavaria beker. Iedereen vanaf 18 jaar en ouder, en in bezit van een geldig legitimatiebewijs mag mee schieten. Na de huldiging van de winnaar wordt er gevendeld door het gilde.

Het duo Die Twee uit Helmond zorgt voor de muziek en zang, zodat iedereen vermaakt wordt deze middag. Zo kort na de vakantie is het gildeweekend een mooie gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten en bij te kletsen op beide gildterreinen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>