Logo mooilaarbeek.nl
Verkeer

Opfriscursus automobilisten 55-plussers

Laarbeek - U hebt waarschijnlijk al vele jaren uw rijbewijs en door ervaring bent u een geroutineerde automobilist(e) geworden. In al die jaren, waarin u als automobilist aan het verkeer deelneemt, is er het nodige veranderd.

Het verkeer is veel drukker, veel kruispunten zijn verkeerspleinen geworden, er zijn verkeersregels en verkeerstekens veranderd of bijgekomen. Bovendien gaan met het ouder worden bepaalde lichaamsfuncties ongemerkt achteruit. Een normale zaak. Maar het zijn wel die functies die belangrijk zijn in het hedendaagse verkeer, zoals het zien, het horen, het concentratievermogen en de reactiesnelheid. Het kan nooit kwaad om van tijd tot tijd uw rijvaardigheid eens onder de loep te nemen.

Daarom houdt Veilig Verkeer Nederland, samen met de Senioren­verenigingen KBO's van Laarbeek en ViERBINDEN een opfriscursus voor Laarbeekse 55-plussers op donderdag 10 oktober. Deze cursus duurt 1 dagdeel (ochtend of middag). In een ontspannen sfeer gaat u in uw eigen auto, samen met een erkend en ervaren rij-instructeur ongeveer 45 minuten de weg op. De rit wordt met u nabesproken en u krijgt adviezen waarmee u de, vaak ongemerkt ingeslopen, fouten in uw routine kunt verbeteren. Het is dus géén her­examen waarbij uw rijbewijs ter discussie staat en de instructeur probeert ook niet uw rijstijl te veranderen. U krijgt een ritverslag met eventueel een advies en een naslagwerk mee naar huis om alles nog eens op uw gemak door te lezen.

Naast deze rit zijn er nog een drietal andere activiteiten namelijk: Een ogentest, een gehoortest en het bijspijkeren van uw verkeerstheorie. Bij de verkeerstheorie wordt ingegaan op verkeersproblemen, nieuwe verkeersregels, verkeerspleinen etc.

Deelname aan deze activiteit kost €20,00 per deelnemer. Dit bedrag dient u te voldoen op de dag van deelname. De Opfriscursus vindt plaats op donderdag 10 oktober in het Buurthuis van Mariahout. Deelname is alleen mogelijk voor automobilisten die 55 jaar of ouder zijn en die in Laarbeek woonachtig zijn. U hoeft geen lid van de KBO te zijn.

Wanneer u belangstelling heeft voor deze cursus kunt u zich tot 10 september opgeven bij de plaatselijke Seniorenvereniging KBO of bij ViERBINDEN (sdkoning@vierbinden.nl / 0492-328803). Er kunnen slechts 42 mensen aan deze unieke cursus deelnemen, dus meldt u snel aan! Tot 1 oktober kunt u uw aanmelding kosteloos annuleren. Meldt u zich na 1 oktober nog af, dan zijn we genoodzaakt de €20,00 in rekening te brengen i.v.m. organisatiekosten.

Na aanmelding hoort u uiterlijk op 7 oktober hoe laat u verwacht wordt.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>