Logo mooilaarbeek.nl
ODE   | Fotonummer: b4fa13
ODE (Foto: Joost Duppen)
Muziek

Jubilerend ODE gaat op concertreis

Beek en Donk - In 2019 bestaat Ode tien jaar. Dat hebben zij op 14 april van dit jaar groots gevierd met een schitterend jubileumconcert in muziekcentrum Het Anker, daarbij geholpen door het talrijke enthousiaste publiek dat naar hun concert was komen luisteren. Nog nooit hadden zij zoveel publiek getrokken. Daarmee dachten ze hun jubileum voldoende gevierd te hebben.

Tot hun verrassing kregen ze enige tijd daarna een uitnodiging van het Krakowska Orkiestra Staromiejska uit Krakau, Polen. In het kader van Culturele uitwisseling in Europa werden zij uitgenodigd om in het weekend van 24 op 25 augustus te komen concerteren. Hun dirigent Wieslaw Olejniczak en de dirigent van ODE, Hubert Geurts, kenden elkaar van een uitwisseling van enige jaren terug.

Ondanks de korte tijdspanne is het gelukt om een reis naar Krakau organisatorisch rond te krijgen en dat met belangrijke ondersteuning van twee Poolse dames uit Gemert, Magda Klomp en en Monica Dekkers. Zij kennen daar uitstekend de weg en hebben voor ODE een aantrekkelijk programma samengesteld, waarbij ze naast de muziek maken ook kunnen genieten van de prachtige stad Krakau en omgeving.

Donderdag 22 augustus vertrekken ze vanuit Eindhoven naar Polen. Op zaterdag spelen ze samen met Krakowska Orkiestra Staromiejska in een theater te Krakau. Daar zullen ze delen van het repertoire van hun jubileumconcert ten gehore brengen. Daarnaast spelen ze een drietal stukken samen met het Orkiestra Staromiejska. Op zondag speelt ODE ook op een oogstdankfeest in Suloszowa, een dorp in de nabijheid van Krakau. Maandag 26 augustus in de vroege ochtend komen ze weer terug.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>