Logo mooilaarbeek.nl
Gerard Maas, winnaar Bavariabeker en Toon Thijssen, koning st. Margaretha Gilde   | Fotonummer: fca361
Gerard Maas, winnaar Bavariabeker en Toon Thijssen, koning st. Margaretha Gilde

Geslaagd Aarles Gildeweekend

Aarle-Rixtel - Voor het weekend waren de weersvoorspellingen niet al te best, regen en een beetje zon, daar moest men het mee doen. De zaterdag stond in het teken van koningschieten bij het Sint Margaretha gilde, waar 3 kandidaten de strijd met elkaar aangingen voor het koningschap.

Henk de Hair, Harrie van Ganzenwinkel en Toon Thijssen waren alledrie gefocust om koning te worden. Na 100 schoten werd een kleine pauze ingelast om het geweer wat af te koelen, en kon het amusement beginnen, waarbij flink gedanst en gehost werd. Na een half uur onderbreking ging de strijd echt beginnen, en was het de afgaande koning Toon Thijssen die met het 122e schot het laatste stuk eraf schoot. Voor hem begint de 2e opeenvolgende koningsperiode, wat over 2 jaar nog best weleens een spannende strijd zou kunnen worden.

De zondag begon ook al met regen, en deze dag ging op het Jan van Dooren paviljoen plaatsvinden. Met ruim 30 schutters ging men strijden om de Bavaria bokaal. Dat de vogel zich niet zo gemakkelijk gewonnen gaf blijkt wel uit het aantal schoten. Met 192 schoten was het Gerard Maas van het Onze Lieve Vrouwe gilde die het laatste stuk naar beneden haalde.

Beide gildes kunnen terug zien op een mooi en geslaagd weekend, wat zeker een vervolg krijgt volgend jaar.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>