Dieny van den Heuvel reikt vogelhuisjes uit aan donateurs
Dieny van den Heuvel reikt vogelhuisjes uit aan donateurs

Beloningen van de Crowdfunding-campagne IVN in uitvoering

Algemeen Natuur

Aarle-Rixtel - DeMooiLaarbeekKrant van donderdag 11 juli 2019 begint met: 'Zes weken geleden stonden we nog met lege handen…'. Nu is het weer zes weken geleden dat IVN Laarbeek haar Crowdfundingcampagne heeft afgesloten, nu niet met lege handen: de actie bracht ruim €20.000 op en diverse werkgroepen zijn inmiddels druk in de weer om de beloningen concreet te maken.

Zo zijn vorige week zaterdag de vogelhuisjes uitgereikt aan degenen die zich hiervoor hadden aangemeld. Al eerder is de masterclass macrofotografie verzorgd door Joan Iven. Gerrit Post is druk bezig met het maken van de certificaten voor de vele bomen die geadopteerd zijn. Binnenkort wordt iedereen benaderd met de vraag hoe de naamsvermelding er uit mag zien. Verder kan het IVN melden dat op 31 augustus de cursus fruitbomen snoeien wordt verzorgd. De deelnemers ontvangen hierover nog persoonlijk bericht. Ook de mensen die op de vogelhut hebben ingeschreven krijgen via de mail te horen hoe en wanneer. De tombola heeft inmiddels gedraaid op een kinderfeest en zodra de clubbladredactie klaar is met uitgave 42-3 ontvangt de aanvrager ervan een exemplaar. Er zijn ook donateurs die een groot bedrag hebben geschonken. Die gaat het IVN binnenkort ook belonen, al hebben zij daar niet om gevraagd. Hoe? Dat blijft nog even een verrassing.

Het kernteam van de campagne heeft intussen zijn slotvergadering gehad. Uit de evaluatie kwamen zeker nog kritische geluiden, maar de juichstemming overheerste gelukkig. Voorzitter Ben Swinkels bedankte nogmaals het kernteam, maar zeker ook alle leden/ambassadeurs, de sponsoren en donateurs. De bouwploeg van IVN Laarbeek kan aan de slag.