Logo mooilaarbeek.nl
Recentelijk zijn er twee wegversmallingen op de Kapelstraat gerealiseerd   | Fotonummer: 09517e
Recentelijk zijn er twee wegversmallingen op de Kapelstraat gerealiseerd (Foto: Mark Barten)
Gemeente

Bewoners en gebruikers Kapelstraat met elkaar om tafel, maar niet van harte

Beek en Donk - De verkeerssituatie in de Kapelstraat houdt de gemoederen in Beek en Donk al lang bezig. Bewoners vinden dat er te hard gereden wordt, met name door vracht- en landbouwverkeer. Vorig jaar zijn er al eens plantenbakken geplaatst als verkeersremmende maatregel en enkele maanden terug is de weg definitief aangepast door twee wegversmallingen te maken.

Desondanks vinden er nog regelmatig ongewenste incidenten plaats. Zo werd er onder meer via Social Media opgeroepen tot een straatrace op de Kapelstraat. Reden voor burgemeester Frank van der Meijden om op maandag 26 augustus een bijeenkomst te organiseren om iedereen aan tafel te krijgen. Bewoners, gebruikers en onder meer ook het ZLTO. "Het doel van de avond is om wederzijds begrip en respect voor elkaar standpunten te krijgen. De dialoog tussen de partijen moet weer op gang komen."

De 'Werkgroep Kapelstraat leefbaar en veilig' vindt dat de bewoners slachtoffer zijn van de huidige situatie en voelt eigenlijk niet de behoefte om met de gebruikers van de weg om de tafel te gaan zitten. "We zijn eventueel wel bereid om te spreken met hun werkgevers, zodat deze hun personeel op het onverantwoordelijke, intimiderende en gevaarlijke gedrag kunnen aanspreken", zo schrijft de werkgroep in een reactie op de uitnodiging van de burgemeester. Volgens de werkgroep ligt de schuld van de ontstane situatie bij gebruikers van de weg en dan met name de agrariërs. "Wij hebben nooit iemand bedreigd, geen fake-nieuws in de wereld gebracht, geen spiegels van auto's gereden, geen scheuren in de huizen veroorzaakt, mensen bedreigd of straatraces georganiseerd."

Ondanks de weerstand zal de werkgroep wel aanschuiven komende maandag in het gemeentehuis. "We hopen op een constructieve bespreking met als uiteindelijk doel een veilige en leefbare Kapelstraat."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>