Vrijwilligers van Badminton Club Lieshout zijn met een groep bewoners van het Franciscushof naar een uitvoering in de Muziektuin in Beek en Donk geweest
Vrijwilligers van Badminton Club Lieshout zijn met een groep bewoners van het Franciscushof naar een uitvoering in de Muziektuin in Beek en Donk geweest

Badminton Club Lieshout: méér dan alleen sporten

Algemeen Sport

Lieshout - Naast sporten heeft Badminton Club Lieshout ook een maatschappelijke taak. Deze zomer ondersteunde BCL de 'kindervakantieweek' door clinics te verzorgen op de sportdag en ook zijn de badmintonners met een groep bewoners van het Franciscushof naar een concert in de muziektuin geweest. Eén activiteit met de jeugd en één met de ouderen.

Kindervakantieweek
Eén van de activiteiten bij de kindervakantieweek was een 'kennismaking met sport'. Badminton Club Lieshout hier invulling aan gegeven. Deze keer hebben ze dat middels een gezellige clinic gedaan op het terrein van de kindervakantieweek. Dat dat buiten was en badminton eigenlijk een binnensport is was eigenlijk alleen maar leuk. Buiten badmintonnen bleek immers prima te gaan, mede dankzij de zeer aanvaardbare weersomstandigheden. Op 7 en 8 september wordt in Tilburg zelfs een heus badmintonfestival gehouden, in de buitenlucht (zie www.badmintonfestival.nl). Dankzij de inzet van enkele vrijwilligers van Badminton Club Lieshout hebben enkele jeugdgroepen van de Kindervakantieweek nu kennis kunnen maken met de sport badminton en daardoor een extra leuke sportdag gehad.

Franciscushof
Net als vorig jaar, toen de vrijwilligers van Badminton Club Lieshout met een groep bewoners van het Franciscushof naar het nieuw aangelegde park bij de Mariagrot in Mariahout is geweest, zijn ze dit jaar met een groep bewoners naar Beek en Donk op pad geweest. Op een warme zondagmiddag zijn ze met de Polderexpres naar een concert in de Muziektuin in Beek en Donk geweest. Vanwege de beperkte mobiliteit van de deelnemers waren er deze keer wat extra vrijwilligers nodig. Naast het luisteren naar muziek heeft de groep ook genoten van het terras, mét bijbehorende versnaperingen. Na afloop van het concert is de groep door de Polderexpres weer keurig naar huis gebracht. Dank zij de goede samenwerking met Franciscushof is dit uitje ook prima voor elkaar gekomen.

Badminton
Heb jij ook zin om te zien of badminton een leuke sport voor je is? Kom dan naar een van de komende speelavonden van Badminton Club Lieshout: daar kun je dan direct meedoen. De jongste jeugd van Badminton Club Lieshout begint om 18.30 uur: dan beginnen de aspiranten-1 (ca. 7-12 jaar). Zij spelen tot 19.30 uur. Gelijktijdig beginnen om 19.00 uur de aspiranten-2 groep, die doorspelen tot 20.00 uur, De junioren en senioren starten rond 20.00 uur met een gezamenlijke training. De senioren die niet trainen spelen vanaf 20.30 uur vrij. Kom op een van de komende woensdagavonden om 18.30 (of 20.00) uur naar Sporthal De Klumper aan de Papenhoef in Lieshout. Als je je sportkleding meebrengt kun je meteen meedoen en ervaren hoe leuk badminton kan zijn.