Afbeelding

Toneelvereniging Mariahout speelt 'De Wijze Kater'

Algemeen Evenementen

Mariahout – Liefde, listigheid en macht. Ingrediënten voor een spannend verhaal. De leden van Toneelvereniging Mariahout (TVM) brengen dit jaar 'De Wijze Kater' op de 'planken'. In Openluchttheater Mariahout laat de vereniging wederom zien waarin het goed is; Een mooi een boeiend schouwspel creëren. Een productie met oog voor detail.

Het publiek laten genieten
Herinner je je 'De Zwarte Ruiter' nog? Met dit spektakelstuk wist toneelvereniging Mariahout jong en oud te betoveren. Afgelopen zomer trok de jeugdproductie nog met 'Hans en Grietje' door heel Nederland en duizenden mensen genoten van het prachtige spel en de prachtige afwerking van decor en kostuums. De leden van TVM nemen toneelspelen serieus en hebben naast hun eigen spelplezier het doel om de toeschouwers bij hun plezier in het maken van theater te betrekken. Ook nu is alles uit de kast gehaald om het hooggeëerde publiek een prettige middag of avond te bezorgen. Het stuk 'De Wijze Kater' heeft alles in zich waar jong en oud zich mee kunnen identificeren. Kijkplezier voor de jongsten en misschien een kleine boodschap voor degene die hier open voor staat.

Een listige, wijze kater
Vanuit een hopeloze situatie komt Jonathan erachter dat zijn kater kan praten. Het dier is wel eigenzinnig, zoals katten wel zijn, maar besluit zijn baas, die altijd goed voor hem geweest is, te helpen. Jonathan is hopeloos verliefd op Yfke, de dochter van de bakker, maar geldproblemen staan deze liefde in de weg. De pratende kater kan zijn baas wel vooruit helpen en zo komen ze bij de koning terecht die te kampen heeft met een gigantische rattenplaag. De als mens vermomde kat weet wel hoe hij de rattenplaag moet oplossen, maar of dit de enige plaag is die in het huis van de koning heerst? Gaat het goed aflopen met Jonathan en met zijn kater? Vinden zij het geluk waar ze naar op zoek zijn?

Komt dat zien in Openluchttheater Mariahout. De voorstellingen zijn op zaterdag 7 en 14 september om 20.00 uur en op zondag 22 september om 14.30 uur.