Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: b35c20
Foto: Daphne Poulisse
FOTO'S + VIDEO Sport

Seizoensopening KV Flamingo's en VV Mariahout

Mariahout - In Mariahout vond zondag 25 augustus de gezamenlijke seizoensopening plaats van VV Mariahout en KV Flamingo's. De voetbalclub bestaat al sinds 1951 en de korfbalclub sinds 1964.

Voor zo'n opening moet nogal wat gedaan worden en hier hebben ze heel veel vrijwilligers voor. Zo moeten er spellen geregeld worden, prijsjes, drinken, fotografen en nog heel veel andere dingen. De sportverenigingen hebben ook sponsoren nodig om bijvoorbeeld de shirtjes te drukken of om een barbecue te geven als je kampioen wordt. Tijdens de opening wordt er daarom altijd even tijd vrijgemaakt om te zeggen hoe blij ze zijn met al deze sponsoren en vrijwilligers. Want zij zijn eigenlijk de fundering van de clubs.

Seizoensopening
De opening begint altijd met een speech vanuit de korfbal- en de voetbalvereniging en daarna worden alle teams een voor een naar voren geroepen voor een diepte-interview. Met zeer lastige vragen zoals: "Op welke plek zijn jullie vorig jaar geëindigd?" en "Kun je een mop vertellen?" Na het interview worden alle teams naar de andere kant van het sportveld gebracht om op de foto te gaan. Daarna mogen ze spellen gaan doen of misschien zelfs een wedstrijd spelen. Natuurlijk is er altijd nog de loterij waar je van alles kan winnen. Tijdens de opening is er ook nog even tijd gemaakt om het te hebben over het nieuwe rookbeleid.

Rookvrij
Voor het eerst is het sportveld namelijk helemaal rookvrij tijdens de kinderactiviteiten. Dit is niet alleen in Mariahout, maar in heel Laarbeek zo. Wettelijk gezien mag er natuurlijk nog overal gerookt worden, "Maar iedereen kent de gevolgen van roken, dus we moeten de kinderen ontmoedigen om dit later te gaan doen", zegt Leonie van den Heuvel. Dat je niet van het sportveld verwijderd mag worden betekent niet dat je gewoon ongestoord kan roken. Er is een mailtje verstuurd met daarin hoe je mensen moet aanspreken als ze aan het roken zijn tijdens een kinderactiviteit. Dus je zal zeker aangesproken worden met het verzoek of dat je je sigaret uit wil doen of het terrein te verlaten. Dus als je het dan echt niet laten kan, rook dan gewoon voordat je het sportpark opkomt, zodat de kinderen zorgeloos en gezond kunnen spelen.

Video: MooiLaarbeekTeenz

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>