TV De Raam in Lieshout introduceerde het pinnen al een tijd geleden
TV De Raam in Lieshout introduceerde het pinnen al een tijd geleden Foto: Mark Barten

Geen contant geld meer in clubhuizen Laarbeekse tennisverenigingen

Algemeen Sport

Laarbeek - Veiligheid en gemak voor de vrijwilligers achter de bar. Dat waren de uitgangspunten van alle drie de Laarbeekse tennisverenigingen toen zij besloten over te gaan op cashloos betalen. TV de Raam in Lieshout introduceerde het pinnen al een tijd geleden. Sinds kort worden ook in de clubhuizen van TV 't Slotje in Beek en Donk en LTV de Hut in Aarle-Rixtel alleen nog pinbetalingen geaccepteerd. Contant geld wordt niet meer aangenomen en is niet langer aanwezig in de clubhuizen.

"Veiligheid en gemak"
Ruud van der Heijden van LTV de Hut vertelt: "Pinnen is bij ons de eerste stap in het proces waarin we de veiligheid en het gemak voor onze vrijwilligers willen vergroten. We hebben nu geen cash meer in huis, wat de inbraakgevoeligheid van het clubhuis verlaagd. Ook hoeven onze vrijwilligers niet meer 's avonds laat over straat met de opbrengst van de dag. Daarmee ontlasten we ook weer de vrijwilliger waar de barmedewerkers iedere avond eerst langs moesten om deze portemonnee op te halen. Er waren een paar leden sceptisch, maar in de overgangsmaand waarbij zowel contante als pinbetalingen mogelijk waren, bleek al snel dat er nog nauwelijks gebruik werd gemaakt van contant betalen. We hebben geen enkele wanklank gehoord en het pinnen werd al snel door iedereen omarmd."

Automatiseren toegang
Een volgende stap die LTV de Hut wil zetten, is het aanpassen van de manier waarop de leden en vrijwilligers toegang hebben tot het clubhuis. Nu moet de barvrijwilliger daarvoor nog een sleutel ophalen. "Bij 't Slotje in Beek en Donk hebben ze al een systeem dat je met je KNLTB pas naar binnen kan", legt Ruud uit. "Zoiets dergelijks willen wij ook graag in de toekomst. Als Laarbeekse tennisverenigingen hebben we goed contact en het is fijn dat we ook voor dit soort informatie en ervaringen bij elkaar terecht kunnen."