Pierre van Dongen
Pierre van Dongen

Koffie-uurtje in de Huiskamer van Lieshout

Algemeen Senioren

Lieshout - In de Huiskamer van Lieshout wordt vrijdag 30 augustus om 10.00 uur het koffie uurtje gehouden, het bekende netwerkuurtje. In de eerste plaats wordt met het koffie-uurtje een gezellig samenzijn beoogd. Uit deze ontmoetingen, vooral voor senioren, kan langzaamaan een netwerk ontstaan van bekenden die elkaar over en weer kunnen ondersteunen, wanneer daar behoefte aan ontstaat.

Met enige regelmaat worden ook gastsprekers uitgenodigd die iets komen vertellen over een onderwerp dat Lieshoutse senioren aanspreekt. Dat is een bijkomend doel. Maar aan de vooravond van de Liessentse kermis houden ze het luchtig en feestelijk: het koffie-uurtje wordt opgeluisterd door zanger en entertainer Pierre van Dongen.

De zorg is veranderd
Verzorgingshuizen of bejaardenhuizen zijn verdwenen. Dat is snel gegaan. Misschien wel te snel. Overheden en instanties verwachten steeds meer dat mensen langer zelfstandig en in hun eigen omgeving blijven wonen. Zelfredzaamheid en zogenaamde samenredzaamheid worden dan belangrijker. Hoe ga je daarmee om? Je moet dat voor jezelf goed regelen. De ondersteuning en hulp nemen andere vormen aan. Daarom is het goed dat er mensen om je heen zijn, het netwerk, met wie je samen kunt optrekken, aan wie je hulp kunt vragen als dat nodig is, maar ook aan wie je hulp kunt aanbieden. Je moet er tijdig voor zorgen dat je niet alleen staat. Inmiddels zijn er al heel wat mensen die de weg naar het koffie-uurtje hebben gevonden om daar hun netwerk uit te breiden.

Pierre van Dongen
Pierre is geboren en getogen in Handel en is al 50 jaar actief met muziekoptredens. Na 33 jaar stopte dansorkest de Sonnies waar hij vanaf het begin tot het einde de zanger/gitarist was. Daarna nog enkele jaren een duo gevormd en als zanger/entertainer alleen verder gegaan. Met een groot repertoire van 2500 nummers en heel veel podiumervaring kan hij nu zowel grote groepen maar ook kleine gezelschappen van passende muziek voorzien. In de verre regio wordt hij veel gevraagd voor feesten en dansavonden. Ook bij de meeste zorginstellingen hier in de buurt komt hij regelmatig langs voor gezellige optredens waarbij de aanwezigen volop hun verzoeknummers door Pierre gezongen zien worden. Vrijdag 30 augustus komt hij om 10.00 uur naar Franciscushof. Wedden dat hij ook uw verzoeknummer kent?