Logo mooilaarbeek.nl
Muziekcentrum 't Anker   | Fotonummer: 60f2a5
Muziekcentrum 't Anker (Foto: Mark Barten)
Gemeente

Onderzoek 't Anker/Ontmoetingscentrum begin 2020 klaar

Beek en Donk - Gaat de harmonie nu wel of niet van muziekcentrum 't Anker naar het Ontmoetingscentrum. En zo ja, kan Jan Linders dan op de vrijkomende plek van 't Anker een nieuwe supermarkt neerzetten of komen er woningen? Tal van scenario's zijn mogelijk als het gaat om 't Anker en het Ontmoetingscentrum.

Om nu goed in kaart te brengen wat alle mogelijkheden/gevolgen zijn wordt er een onderzoek uitgevoerd naar de (duurzame) aanpassingen van het Ontmoetingscentrum, herbestemmingsmogelijkheden van 't Anker en renovatie van 't Anker. De kosten hiervoor zijn 20.000 euro en het onderzoek moet begin 2020 klaar zijn.

In mei werd een beslissing over aanpassen van het Ontmoetinsgcentrum al van de raadsagenda gehaald. De raad zou eigenlijk moeten beslissen of het college met de gestelde kaders (voorlopig ontwerp, programma van eisen en een financiële bandbreedte van 600.000 tot 900.000 euro) een definitief ontwerp kon maken voor de aanpassingen van het Ontmoetingscentrum om de komst van O&U mogelijk te maken.

Daarvoor bleek al dat de kosten voor de aanpassing van het Ontmoetingscentrum om een plek te creëren voor de harmonie veel hoger zijn dan eerst werd gedacht. Werd eerst zo'n 400.000 euro begroot, daarna bleek dat rekening gehouden moet worden met een bedrag tussen de 600.000 en 900.000 euro waardoor de verhuizing al op losse schroeven kwam te staan.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>