Edwin Evers Band in het Openluchttheater Mariahout
Edwin Evers Band in het Openluchttheater Mariahout Foto: Joost Duppen

Repetities zorgen voor geluidsoverlast in Mariahout

Algemeen Muziek

Mariahout - Overweldigend! Dát was het optreden van Edwin Evers Band op donderdagavond 22 augustus in het Openluchttheater Mariahout. De nieuwe theatertour overtrof alle verwachtingen. Het feest was nog groter dan vorig jaar, het publiek genoot met volle teugen!

Overweldigend waren ook de dagen ervoor. Omdat Edwin Evers Band een geheel nieuw repertoire speelde was er de wens om vooraf te oefenen. Veel te oefenen. En waar kon dat makkelijker dan in het theater waar ze zich zo thuis voelen en waar alle apparatuur al opgesteld stond? Juist, in het Openluchttheater van Mariahout. Menig muziekliefhebber zong tijdens het rondbrengen van de krantjes, de lunch of het uitlaten van de hond een deuntje mee. De muziek was duidelijk hoorbaar, ook buiten de bebouwde kom. Sommigen Edwin Evers-fans waren zelfs al bang dat ze zich vergist hadden in de dag van het optreden…

Daarnaast merkte het bestuur van het OLTM ook dat de muziek wat té overweldigend was voor verschillende omwonenden. De tijdstippen waarop geoefend werd konden tot irritatie leiden. Daarom willen zij aan al die mensen hun oprechte excuses aanbieden. Weet dat zij u gehoord hebben en hier in het vervolg beter op anticiperen. Want ze willen niets liever dan dat iedereen de voorstellingen in het theater overweldigend blijft vinden, in de positieve zin van het woord. Theaterliefhebber of niet, het is en blijft 'ons openluchttheater'. Van en voor heel Laarbeek en omgeving!