Afbeelding

Mariaantjes klaar voor het echte werk

Sportnieuws Sport

Mariahout - Vanaf dit seizoen zijn de jongste Mariahoutse voetballers omgedoopt tot Mariaantjes. En om het voetballen nog leuker te maken voor deze jeugdige spelers onder 6 jaar, mogen ze elke zaterdag volledig in tenue trainen op het hoofdveld.

Zaterdag 24 augustus vingen trainers Joost de Beer en Jouk Lukassen de nieuwe spelers op bij de ingang van Sportpark de Heibunders om ze vervolgens te begeleiden naar het kleedlokaal. Want hoewel voor sommige kinderen het sportpark bekend terrein is doordat ze al op jonge leeftijd met en naar hun ouders gingen kijken, was het voor een aantal helemaal nieuw. En zo'n eerste begin is nu eenmaal spannend. Toen de kinderen vervolgens allemaal in tenue het kleedlokaal uit kwamen lopen steeg het zelfvertrouwen en het enthousiasme kwam los. En dan ook nog op het hoofdveld mogen trainen, wat een eer!

De omstandigheden waren deze eerste training dan ook fantastisch met de zon die zich al vroeg in de ochtend flink liet zien. Bij een aantal kinderen is de voetbalterminologie met de paplepel ingegoten, waar het voor anderen nog onbekend terrein is. Dus toen trainer Joost aan Teus vroeg 'welk been zijn goede been is'? Antwoordde Teus heel gevat met 'allebei mijn benen zijn gewoon goed'. Het begin is gemaakt en de inzet en het plezier zijn volop aanwezig, dus het beloofd een mooi eerste seizoen te worden voor deze Mariaantjes.