Passende én leuke wedstrijden spelen staat voorop bij Badminton Club Lieshout
Passende én leuke wedstrijden spelen staat voorop bij Badminton Club Lieshout

Jeugd BCL probeert het bij Helmondse Badminton Bond

Sportnieuws Sport

Lieshout - Omdat Badminton Club Lieshout steeds het allerbeste voor haar leden wil doen heeft de vereniging besloten zich niet bij één, maar bij twéé badmintonbonden aan te sluiten. Naast de officiële Badminton Nederland is de vereniging inmiddels ook aangesloten bij de Helmondse Badminton Bond om zo voor de jeugd aan de meest passende competitie deel te kunnen nemen.

Moeizaam
Al jaren heeft de jeugd van Badminton Club Lieshout het moeilijk in de districtscompetitie van Badminton Nederland. Deze competitie bij die bond is opgebouwd in leeftijdsklassen, waarbij de leeftijd van het oudste teamlid telt. Door deze regeling zijn diverse teams de laatste jaren in té sterke klassen terecht gekomen, waardoor in de wedstrijden grote speelsterkte-verschillen ontstonden en er dus met minder plezier wedstrijden gespeeld werden. Wedstrijden zijn immers vooral leuk als er 'een kans op winnen' is, en dus de speelsterkte enigszins gelijk is. Aan deze moeizame situatie wil de vereniging een einde maken.

HBB
Badminton Club Lieshout heeft de afgelopen jaren, onder andere, via diverse dispensatie verzoeken en overleggen met BNL het niet voor elkaar gekregen om de teams in beter passende klassen ingedeeld te krijgen. Om die reden heeft de vereniging nu besloten de jeugd, bij wijze van proef, mee te laten spelen in de competitie van een andere bond: de Helmondse Badminton Bond (HBB). Bij deze bond wordt immers de gemiddelde leeftijd van de teamleden als uitgangspunt genomen, waardoor de kans op een meer evenwichtige competitie groter lijkt. Het meespelen bij die bond is voorlopig op basis van een "proefjaar", waarin ervaren moet worden of de jeugd van Badminton Club Lieshout hier met meer plezier aan de competitie zal deelnemen. Inmiddels heeft de bond de teams ingedeeld in de D-klasse:

Badminton Club Lieshout-1: Ilse Dekkers, Imke Steegs, Thijs van Sinten en Nils van Velthooven
Badminton Club Lieshout-2: Dani van Bussel, Jools van den Acker, Sem van den Baar en Wessel van Hoof

Ook voor de niet ingedeelde spelers wordt nog een oplossing gezocht, door een combinatieteam met een andere vereniging te maken. Ook dat lijkt een mooi voordeel van de Helmondse Badminton Bond te zijn.

Senioren
De senioren van Badminton Club Lieshout hebben geen problemen met de competitie-indelingen bij Badminton Nederland. Sterker nog: het vaandelteam van de vereniging is een herenteam en daarvoor biedt Badminton Nederland (BNL) een prima competitie, terwijl de HBB géén herencompetitie heeft. Voor dat team is een overstap naar een andere bond dan ook geen optie. Ook voor de twee seniorenteams die deelnemen aan de midweekcompetitie ziet de vereniging geen reden om van bond te wisselen: Badminton Nederland biedt voor deze teams immers een passende, goed georganiseerde competitie.

Op woensdag 11 september is de Rabobank Inloopdag. Aspiranten (7-12 jaar) vanaf 18.30 uur. Junioren (13-18 jaar) en senioren vanaf 20.00 uur.