Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 29d25d
Foto:
Algemeen

Zonnebloem Mariahout viert 35-jarig jubileum

Mariahout - In april van dit jaar bestond de Zonnebloem afdeling Mariahout al 35 jaar. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, was er op woensdag 28 augustus een hele dag uitgetrokken om dit met gasten en vrijwilligers te vieren.

Daags tevoren werden door een aantal vrijwilligers enkele tenten opgezet in de tuin van de gastheer en gastvrouw. De volgende morgen stonden om 9.00 uur al weer vrijwilligers op de stoep om tafels, stoelen, aankleding en versiering te verzorgen. Rond de klok van 10.30 uur druppelden de gasten binnen. Iedereen werd vergast op een lekker bakje koffie of thee met uiteraard gebak, want het was immers feest. De voorzitter refereerde in haar welkomstwoord aan de gelijkwaardigheid tussen gasten en vrijwilligers. Ook stipte ze even aan dat Gerda van Berkel al het langst bij de afdeling is. Eerst in de hoedanigheid van bestuurslid en vrijwilligster en sinds kort als gast.

De Polderexpres was ook ter plekke. In de ochtend ging die afgeladen vol een tocht maken door binnen- en buitengebied van Mariahout en Lieshout. Na de middag werd ongeveer dezelfde tocht nog eens gedaan met de andere helft van de gasten en vrijwilligers. Evenals een aantal jaren geleden weer een groot succes. Om half een kwam er een frietwagen voorrijden waarvan iedereen zoveel gebruik kon maken als hij of zij wilde, nadat iedereen eerst door de vrijwilligers van een heerlijke kop tomatensoep voorzien was.

In de namiddag werd er ook nog door een groep gasten geknutseld. Het resultaat was een prachtig zaden- en notenpoppetje waar de vogels lekker van kunnen smullen. Uiteraard was er de gehele dag door voldoende drank, want het was een behoorlijk warme, prachtige zomerse dag.

Tot hun verrassing kregen Wilhelmien Biemans, Jet Bouwmans, Jeanne van de Sande en Henrie Bouwmans halverwege de dag allemaal een gezond etenswarenpakket aangeboden, omdat zij de kartrekkers waren van de gezondheidsrace waar de afdeling Mariahout dit jaar aan had meegedaan. Kortom: een onofficieel jubileum kon niet beter geslaagd zijn!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>