Logo mooilaarbeek.nl
Archieffoto Vrijwilligerscomplimenten uitreiking   | Fotonummer: 7b262d
Archieffoto Vrijwilligerscomplimenten uitreiking (Foto: Joost Duppen)
Gemeente

Laarbeeks Vrijwilligerscompliment: nomineer verborgen juwelen

Laarbeek - Elke vrijwilliger is een winnaar volgens ons, maar sommige vrijwilligers of groepen doen net dat beetje meer maar blijven toch onzichtbaar. Kent u zo'n verborgen juweel, jong of oud, nomineer hem of haar voor een Laarbeeks Vrijwilligerscompliment. Dat kan tot 4 oktober.

Op woensdag 27 november worden de Laarbeekse Vrijwilligerscomplimenten uitgereikt. Voor de vijftiende keer spreken de gemeente Laarbeek en ViERBINDEN door het uitdelen van deze bijzondere complimenten hun waardering uit naar alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die actief zijn binnen de gemeente. Vrijwilligerswerk is in elk dorp van onze gemeente een onmisbare en belangrijke schakel. Dankzij vrijwilligerswerk blijven onze dorpen leefbaar! Inwoners en verenigingen kunnen ons helpen de juiste mensen te bedanken door nominaties in te dienen.

Vrijwilligers verdienen het
"Vrijwilligers verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Kent u een vrijwilliger/groep in uw omgeving of bij een vereniging die zich vrijwillig inzet voor een Leefbaar Laarbeek, stuur dan een nominatie in. Vrijwilligers hoeven niet alleen mensen te zijn die zich al jaren inzetten voor Laarbeek. Dit jaar vragen we ook speciale aandacht voor onze jonge vrijwilligers die zich naast hun baan of studie actief inzetten. Deze jongeren verdienen ook een nominatie en daar kunt u voor zorgen! Dus jong of oud, zet ze in 't zonnetje. Ze verdienen het!", zegt wethouder Monika Slaets.

Voor individu of groep
Iedere vrijwilliger die een geweldig compliment verdient kan genomineerd worden. De vrijwilliger hoeft zich niet per se in te zetten via een vereniging of stichting. Tip: Mantelzorgers hoeven niet genomineerd te worden want de gemeente geeft hen op een ander moment in het jaar mantelzorgcomplimenten. Ook groepen of organisaties of verenigingen waar vrijwilligers actief zijn kunnen opgegeven worden, vooral als zij iets speciaals doen.

Voor jonge of wat oudere vrijwilliger
In het verleden werden vaak wat oudere vrijwilligers genomineerd. Er zijn ook veel jonge vrijwilligers en om dat te benadrukken zijn er dit jaar twee leeftijdscategorieën voor de complimenten: 16-30 jaar en 30 jaar of ouder.

Nomineren via tekst of filmpje
Vul het nominatieformulier in op www.laarbeek.nl/vrijwilligerscompliment Nomineren mag via een tekst ,maar dit jaar voor het eerst ook via een filmpje!Wanneer iemand geen toegang tot internet heeft of het formulier niet in kan vullen, kan er een brief gestuurd of afgegeven worden bij de gemeente of bij ViERBINDEN. In de brief moeten naam en telefoonnummer staan van de indiener en op de envelop 'Nominatie Laarbeeks Vrijwilligerscompliment'.

Motivatie belangrijk!
De motivatie van de nominatie is doorslaggevend en niet het aantal keren dat iemand wordt genomineerd. Daarom is het belangrijk dat duidelijk wordt aangegeven waarom een vereniging of individu een Laarbeeks Vrijwilligerscompliment verdient. Beschrijf wat hij/zij doet, hoe lang al en waarom dat goed/belangrijk is.

Nomineren tot en met 4 oktober, doen!
Nomineren kan van 3 september tot en met 4 oktober. Daarna gaat de jury aan de slag om te bepalen wie een compliment krijgt. Deze jury bestaat uit maatschappelijk betrokken ondernemers en inwoners van Laarbeek onder voorzitterschap van burgemeester Frank van der Meijden.

Officiële uitreiking
De lijst van nominaties wordt vooraf bekend gemaakt. De officiële uitreiking vindt plaats op woensdagavond 27 november in het gemeenschapshuis in Mariahout.

Vragen?
Voor vragen, neem contact met Hanneke Manders van ViERBINDEN, tel. 0492-328800 of via mail: hmanders@vierbinden.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>