Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: b85d0f
Foto: Martin Prick
Gemeente

Jeanny de Jong onderscheiden met de Vrijwilligerspenning

Lieshout - Wethouder Monika Slaets reikte dinsdag 3 september, namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek, de Vrijwilligerspenning Laarbeek uit aan mevrouw Jeanny de Jong-Engelen ter gelegenheid van haar afscheid van vereniging De Zonnebloem, waar zij bijna 18 jaar vrijwilliger was.

Contact
Jeanny de Jong (81) kwam als vrijwilliger bij de Zonnebloem op 1 augustus 2019. Op 7 mei j.l. is zij gestopt vanwege gezondheidsredenen. Achttien jaar bestond haar taak uit het begeleiden van diverse activiteiten en het mede organiseren ervan. Met name de creatieve middagen waren haar op het lijf geschreven. Jeanne ging met de haar toebedeelde drie gasten wandelen, een praatje maken of een spelletje doen. Ook al waren mensen verhuisd naar een andere plaats, Jeanny hield contact.

Onthutst
Een paar familieleden en ook haar man Theo zijn naar Franciscushof gekomen om Jeanny te verrassen. En… een verrassing dat was het! Volkomen onverwacht werd Jeanny naar voren geroepen en dat ze blij verrast was, liet ze heel duidelijk blijken. Het is voor Jeanny niet meer mogelijk de taken binnen De Zonnebloem uit te voeren, omdat ze na haar val vorig jaar veel last heeft van evenwichtsstoornissen. "Maar dan is het een hele stap om nu ineens aan de andere kant te staan, dat er voor je gezorgd moet worden. Theo heeft gezegd, dat ik toch bij de groep moet blijven, en dat doe ik dan maar", zegt een nog steeds onthutste, maar blije Jeanny.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>