Laarbeeks kampioen dames: Leni van Berlo
Laarbeeks kampioen dames: Leni van Berlo Foto: Joost Duppen

Laarbeekse Golfkampioenschappen 2019

Sportnieuws Sport

Laarbeek/Someren - Op Golfbaan de Swinkelsche in Someren hebben vrijdag 30 augustus bijna 100 enthousiaste golfers deelgenomen aan de 16de Open Laarbeekse Golfkampioenschappen.

In tegenstelling tot de 15 voorgaande edities heeft het bestuur vorig jaar al besloten om ook golfers van buiten Laarbeek te laten deelnemen. Dit op veler verzoek van een aantal vaste deelnemers, hetgeen geresulteerd heeft in een maximale baanbezetting. De vooruitzichten voor een competitieve en gezellige golfdag konden niet beter: het weercijfer voor golfen gaf een 10 aan, de baan was in topconditie en er was wederom een prachtig deelnemersveld.

Ook dit jaar werd weer gestreden voor de titel Laarbeeks kampioen heren en dames, individueel strokeplay en Texas scramble in teamverband van 2 deelnemers.

Na een welkomstwoord door het bestuur en burgemeester Frank van der Meijden werd gespeeld om de Laarbeekse eer over 18-holes.

Na een prachtige golfdag werden onder het genot van een hapje en een drankje de prijzen uitgereikt door wethouder Monika Slaets. De titelverdedigers 2019 Leni en Toon van Berlo mogen zich ook dit jaar weer Laarbeeks kampioen noemen. Met de Texas scramble zijn respectievelijk de teams Jelle de Jongh/Jos Vermeulen en Jozef van de Ven/Jos van de Kamp 1ste en 2de geworden.

Nearest to the Rabo: Ook dit jaar was weer 1 extra hole toegevoegd aan de wedstrijd. Over een afstand van 75 meter kon iedere deelnemer proberen 1 bal zo dicht mogelijk bij de hole te slaan. Ben Manders was de gelukkige winnaar en mocht alle 100 geslagen Rabo ballen mee naar huis nemen.

De organisatie wil alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren bedanken en wellicht tot ziens tijdens de Open Laarbeekse Golfkampioenschappen 2020. Voor foto's en overige uitslagen: www.laarbeeksegolfkampioenschappen.nl.