Logo mooilaarbeek.nl
Gemeente

Ad de Kroon nieuwe (tijdelijke) gemeentesecretaris Laarbeek

Laarbeek - Ad de Kroon uit Helmond is per direct de nieuwe gemeentesecretaris van Laarbeek. De Kroon, woonachtig in Stiphout gaat op interim-basis aan de slag als vervanger van Myriam Meertens. Zij is per 1 september aan de slag gegaan als gemeentesecretaris van de gemeente Weert. Met het tijdelijk aanstellen van de zeer ervaren De Kroon heeft de gemeente wat meer lucht in het zoeken naar een vaste vervanger voor Meertens.

De Kroon ging twee jaar geleden met pensioen. Daarvoor was hij onder meer gemeentesecretaris in Veldhoven en Helmond en algemeen directeur van de provincie Limburg. De gemeentesecretaris ondersteunt het college van burgemeester en wethouders en geeft leiding aan de ambtenaren op het gemeentehuis. "We zijn erg blij dat we een ervaren man als Ad de Kroon op deze korte termijn bereid hebben gevonden om als interim in Laarbeek de positie van secretaris in te vullen. Grote voordeel is dat hij de gemeente enigszins kent, maar ook de regio. Bovendien heeft iemand die zo ervaren is weinig tijd nodig om in te werken. Dat was voor ons belangrijk", reageert verantwoordelijk wethouder Greet Buter op de aanstelling van De Kroon. Hoelang De Kroon in Laarbeek actief zal zijn is niet bekend. Begin juni werd bekend dat Meertens zou vertrekken. Wethouder Buter geeft aan dat de procedure voor de werving van een nieuwe gemeentesecretaris inmiddels loopt. "De opdracht die we De Kroon hebben meegegeven is om de continuïteit te bewaken, zowel voor wat betreft de ontwikkeling van onze organisatie, volgens de koers die door Myriam Meertens met college, organisatie en het managementteam is uitgezet, als voor wat betreft de voor de gemeente Laarbeek belangrijke inhoudelijke dossiers."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>