Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: b1ef6c
Foto:
Algemeen

Ook voor HoWeKo is de vakantie voorbij

Beek en Donk - Tijdens de vakantieweken heeft het werk bij Howeko stil gelegen. Maar bij de start van het nieuwe seizoen, inmiddels al weer 2 weken geleden, waren vele bezoekers weer opgelucht elkaar te ontmoeten.

Howeko is naast een plaats waar men een hobby uit kan oefenen, zeker ook een plaats voor het sociale contact. Een plaats waar het landelijke, plaatselijke en persoonlijke nieuws gedeeld wordt. De meeste hobbygroepen zoals schilderen, kleien, tekenen en handwerken zitten goed vol. Wekelijks verheugen we over zo'n 250 bezoekers. Maar Howeko heeft de beschikking over een goed uitgeruste timmerwerkplaats met schaafmachines, lintzagen, cirkelzagen en schuurmachines die in een professionele werkplaats niet zouden misstaan. Op die machines wordt van alles gemaakt van bedden tot trappen van kastjes tot bureaus maar ook vogel- en vleermuishokjes. Al die werkzaamheden worden begeleid door een aantal begeleiders met een achtergrond als timmerman, die mee kunnen denken in technische uitdagingen en de veiligheid in het oog houden. Als de plank te lang of te zwaar is, kunnen zij helpen. Wanneer u nu denkt ik heb altijd al zelf een tafel of kast of willen maken maar opziet tegen die uitdaging dan heeft u een kans bij Howeko. U mag zelf het hout meebrengen en betaalt een kleine vergoeding voor elektriciteit en slijtage van zagen en beitels.

Howeko is open van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. De koffie is er goed en de bezoekers altijd gezellig. Op zondag 29 september 2019 is het open dag. Kom eens kijken wat de mogelijkheden zijn.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>