Logo mooilaarbeek.nl
Gemeente

Nieuwe fase voor Centramanagement Laarbeek

Henry van Vlerken  | Fotonummer: 04e5be
Henry van Vlerken (Foto: Mark Barten)

Laarbeek - Centramanagement Laarbeek (CML) krijgt een nieuwe structuur. Een aantal Laarbeekse centrumondernemers neemt voortaan zelf het heft in handen om de vijf centra in Laarbeek te versterken. Elk centrum krijgt een eigen aanspreekpunt vanuit de eigen ondernemersvereniging. Zij nemen per 1 januari 2020 de taken over van centramanager Henry van Vlerken. Wethouder Tonny Meulensteen: "Ik vertrouw er op, dat de constructieve samenwerking die de afgelopen jaren is ontstaan, mede door de inzet van Henry, op hetzelfde niveau wordt voortgezet met deze nieuwe structuur." Deze koerswijziging is een besluit van CML.

De vijf ondernemers nemen plaats in het bestuur van CML. Dat bestuur bestaat verder nog uit vertegenwoordigers van sport, zorg en onderwijs.

De nieuwe structuur betekent dat CML afscheid neemt van de betaalde centramanager. Deze heeft een overeenkomst tot en met 31-12-2019 van 16 uur om de vijf winkelcentra te ondersteunen. CML is Henry van Vlerken heel erg dankbaar voor alle inzet de afgelopen twee jaar. "Henry heeft gezorgd voor meer verbinding tussen de Laarbeekse ondernemers en tussen de verschillende centra" zegt voorzitter Dries Klösters. "Hij heeft ondernemers geholpen zich te vestigen in Laarbeek en daarmee bijgedragen aan het verminderen van de leegstand. Hij heeft ook de samenwerking opgezocht met andere sectoren en gekeken waar kansen liggen." Een voorbeeld is het uitreiken van goodybags in de passantenhaven in Aarle-Rixtel om bekendheid te geven aan activiteiten in onze gemeente.

Henry: "Sinds april vorig jaar ben ik met name bezig geweest om de ondernemers in beweging te krijgen en dan ook nog het liefst allemaal in dezelfde positieve en constructieve richting, hun wensen in kaart brengen, draagvlak creëren, verbinden. Kortom: de juiste dingen met elkaar doen om de 5 kernen van Laarbeek toekomstbestendig te maken en te houden. Ik denk dat dit aardig gelukt is."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>