Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 3479a1
Foto: Mark Barten

Praat mee over de toekomst van de gemeenschapshuizen

Tekst: Suzan Mulder

Laarbeek - Komt u wel eens in het Dorpshuis in Lieshout, het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk of het Buurthuis in Mariahout? Met welke reden? Vindt u er wat u er zoekt? Of komt u er juist niet? En waarom niet? Stichting ViERBINDEN is beheerder van de gemeenschapshuizen in Laarbeek en hoort in de Week van de Gemeenschapshuizen graag van alle inwoners in Laarbeek wat hun wensen zijn voor de toekomst van deze voorzieningen.

Huiskamer
Interim-directeur Hugo Greeven van ViERBINDEN stelt dat de functie van de gemeenschapshuizen nu niet echt uit de verf komt. Voldoende verbinding met de inwoners en verbinding met de welzijnsfunctie die de organisatie uitvoert is volgens hem nog niet voldoende tot stand gekomen. "We willen weten wat de toekomst van de gemeenschapshuizen moet zijn. Juist ook nu het beheer straks over gaat naar een andere organisatie. Kan van deze huizen de huiskamer gemaakt worden waar mensen laagdrempelig binnenlopen, die het hart van het dorp vormen? Of blijven ze voorbehouden aan de paar clubs die er nu komen? Is de verbinding met welzijn mogelijk? Is daar behoefte aan of vinden de inwoners van Laarbeek het goed zo als het nu is? Daar moet je het met elkaar over hebben. We willen heel graag in gesprek zodat we met zijn allen de toekomst kunnen bepalen. Niet opgelegd door de gemeente of een organisatie, maar door de inwoners zelf."

"Ieder huis heeft zijn eigen identiteit"
Zakelijk leider Gemeenschapshuizen Joost van Wijk vult aan: "Nu wordt de invulling door de organisatie opgelegd. Wij willen dus juist weten, wat wil het dorp er mee? Dat kan per kern verschillen. Daarom is er voor ieder gemeenschapshuis een aparte bijeenkomst gepland, want ieder huis heeft zijn eigen identiteit. We nodigen alle gebruikers, maar juist ook alle niet-gebruikers uit om mee te praten over de toekomst van hun gemeenschapshuis. Om vrijuit te kunnen praten over alle ervaringen wisselen alle medewerkers tijdens de avonden van locatie. Vaste gezichten vormen daardoor geen belemmering om alles op tafel te leggen."

Uitnodiging
De Week van de Gemeenschapshuizen vindt plaats van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 september. Alle inwoners van Laarbeek worden door ViERBINDEN van harte uitgenodigd om onder het genot van een gratis kop koffie mee te praten over de toekomst van hun eigen gemeenschapshuizen.

Dinsdag 17 september 19.30 uur         Ontmoetingscentrum Beek en Donk
Woensdag 18 september 19.30 uur         Buurthuis Mariahout
Donderdag 19 september 19.30 uur         Dorpshuis Lieshout

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>