Logo mooilaarbeek.nl
Toneelvereniging Mariahout speelt momenteel het stuk De Wijze Kater    | Fotonummer: 105c3f
Toneelvereniging Mariahout speelt momenteel het stuk De Wijze Kater (Foto: )

Overtuigende, slimme en vrolijke Wijze Kater in Openluchttheater Mariahout

Mariahout - Een podium gevuld met witte trappen, een standbeeld een kamer met bankstel. Dat is het beeld waarmee de voorstelling De Wijze Kater van Toneelvereniging Mariahout begint. Het maakt direct nieuwsgierig en zodra de voorstelling begint komt het hele speelplan tot leven. Op overtuigende wijze wordt een levendig dorp gecreëerd waarbij je oren en ogen tekort komt en maken we uiteindelijk kennis met Jonathan.

Jonathan (een mooie subtiele rol Antoon van der Burgt) woont met zijn kater in een armoedige woning en heeft zichzelf dusdanig in de schulden gewerkt dat hij zich niet meer op straat begeeft. Yfke, de dochter van de bakker, is zijn grote liefde en dat gevoel is wederzijds. Maar gezien zijn schulden wijst hij haar af en net wanneer Jonathan geen andere mogelijkheden meer ziet gebeurt het ongelooflijke; zijn kater begint te spreken. Hij wil Jonathan helpen om met Yfke te trouwen en hem verder te laten leven zonder schulden. Om dit te bereiken zullen ze slim moeten zijn en zich in de hogere kringen moeten begeven. Laat nu net toevallig de koning van het land met een grote rattenplaag te maken hebben.

De voorstelling heeft prachtige visuele vondsten en het decor is prachtig, effectief en verrassend. Het dorp blijft leven tijdens de voorstelling wat een speels effect geeft. De vele kinderen die meespelen zijn geen opvulling maar echte spelers met een rol wat het effect van een levendig dorp alleen maar verstrekt. De rollen worden vol overtuiging gespeeld. De hofdames van de koning zijn hilarisch en worden heerlijk dik aangezet. Lakeien, dorpsbewoners en een iets wat te gladde huwelijkskandidaat voor de dochter van de koning zijn allen geloofwaardig. De wijze kater zelf wordt prachtig bewegend en sterk gespeeld door Emmeliek Bouwmans. Ze brengt de rol met de juiste flair, zonder hierbij de overige spelers tekort te doen. Elke rol staat!

De Wijze Kater is een vermakelijke, slimme, boeiende en visueel zeer aantrekkelijke voorstelling die eigentijds is. Een lekker tempo heeft en subtiel is geregisseerd. De kleine grappen, het stille spel van spelers op de achtergrond maakt dat je je geen minuut hoeft te vervelen. Dus pak een warm kleed en geniet van de nazomer met deze mooie voorstelling in het Openluchttheater van Mariahout.

De wijze kater is nog te zien op zaterdag 14 september om 20:00u en zondag 22 september om 14:30u. Kaarten zijn te verkrijgen via de website van het theater (www.oltm.nl) en aan de kassa.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>