Logo mooilaarbeek.nl
Jaccy van den Enden    | Fotonummer: 33d1e6
Jaccy van den Enden (Foto: )

Nationale Sportweek: Bewegend leren voor ouders en kinderen

Beek en Donk - Van vrijdag 20 t/m zondag 29 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Bibliotheek De Lage Beemden organiseert in deze week twee activiteiten rondom het thema 'Bewegend leren'. Een KennisFabriek voor kinderen én een KennisCafé voor ouders. Beide activiteiten vinden plaats in de gymzaal aan de Otterweg 23 in Beek en Donk (achter het ontmoetingscentrum). Deelname is gratis. Kaartjes reserveren kan via www.bibliotheeklagebeemden.nl.

Dinsdag 24 september 19.30 – 21.00 uur – KennisCafé voor ouders
Jaccy van den Enden, sportcoach in Laarbeek, geeft uitleg over Motorisch Remedial Teaching. Dit KennisCafé is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijd vanaf 4 jaar. MRT kan een uitkomst bieden aan kinderen met een achterstand in bewegen; kinderen die struikelen/vallen of juist bewegingsactiviteiten mijden, maar ook voor kinderen met hyperactief gedrag of concentratieproblemen. Bij MRT gaat het kind bewegen en is er gerichte aandacht voor evenwicht, coördinatie en kracht. MRT kan de motoriek en concentratie verbeteren, de drempel tot bewegen verlagen en zelfvertrouwen en inzicht in de eigen fysieke en mentale mogelijkheden geven.

Woensdag 25 september 15.00 – 16.00 uur - KennisFabriek voor kinderen
Vind je het lastig om je te concentreren voor een proefwerk of tijdens het beoefenen van je hobby? Ben je snel afgeleid door prikkels om je heen? Dan is deze KennisFabriek iets voor jou. Sportcoach Jaccy van den Enden leert je van alles wat kan helpen bij het fijn bewegen van je lijf. Hij geeft tips en trucs die je kunt gebruiken als concentratie even heel belangrijk is. Hij leert je hoe je plezier krijgt in bewegen en hoe je zonder angst kan deelnemen aan de gymles of je sportclub. Je gaat meteen aan de slag, dus neem je gymschoenen en sportkleding mee! Dit kenniscollege is bedoeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>