Logo mooilaarbeek.nl

Succesvolle educatieavond over geriatrie KBO Beek en Donk

Beek en Donk – Donderdag 5 september gaf geriaterverpleegkundige Lodewijk van Asten voor een volle zaal in het Ontmoetingscentrum een mooie presentatie over de ouderengeneeskunde. De bijeenkomst was georganiseerd door de KBO Beek en Donk, in samenwerking met St. Kruiswerk Laarbeek en Vierbinden. De voornaamste onderwerpen waren delirium (plotseling optredende verwardheid) en mobiliteit. Naast medicijngebruik, voeding en preventie kwamen er nog veel andere onderwerpen aan de orde.

Na de pauze gaf de heer Van Asten tips om gezond ouder te worden. Bewegen is het allerbelangrijkst met daarnaast sociale contacten, goede voeding en rust, reinheid en regelmaat.

Zijn presentatie bevatte ook humorvolle uitspraken, hier van was "Mooie jonge mensen zijn toevalstreffers van de natuur, maar mooie oude mensen zijn ware kunstwerken" van Eleanor Roosevelt de mooiste was. Aan het eind konden er vragen worden gesteld maar zijn verhaal was zo duidelijk dat die er niet waren. Iedereen keerde, weer heel wat wijzer geworden en zeer voldaan huiswaarts.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>