Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 9e5f95
Foto:

Nationale Orgeldag 2019 in Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel – Traditiegetrouw wordt op de zaterdag van Open Monumentendag - dit jaar met als thema Plekken van plezier - de Nationale Orgeldag gehouden. Het is voor de achttiende keer in successie dat dit evenement in het gehele land wordt georganiseerd. De Nationale Orgeldag vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 september 2019.

Wie dat wenst (jong en oud), kan tussen 15.00 uur en 18.00 uur kennismaken met het prachtige Smits-orgel (in 1854 gebouwd en is dus 165 jaar oud!) in de kerk van Onze Lieve Vrouw Presentatie, Dorpsstraat 5 te Aarle-Rixtel. Het machtige instrument kan worden bekeken, bespeeld en beluisterd. Een aangename en welluidende kennismaking!

Rob Rassaerts, organist van de kerk, geeft tekst en uitleg en demonstreert de mogelijkheden/de eigenschappen van dit monumentale instrument. Allemaal de moeite waard, dus u bent harte welkom! De trap op, boven bij de speeltafel. Een plek van plezier!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>