Anne Smeets
Anne Smeets

Anne Smeets zorgt bijna voor verrassing

Lieshout/Deurne - Begin september staat altijd de halve marathon van Deurne op het programma. Vele lopers gebruiken deze loop als voorbereiding op de marathon van Eindhoven. De parcours was geheel gewijzigd en daar waren de meeste lopers, zacht uitgedrukt, niet blij mee.

Anne Smeets stond als enig lid van Runnersclub Lieshout aan de start in Deurne en zorgde bijna voor een daverende verrassing door als recreant alle wedstrijdlopers voor te blijven. In de laatste ronde kreeg Anne een inzinking, waardoor ze in de laatste kilometer nog werd ingehaald door Fiona Jaberg. Haar tijd van 1:42:50 was goed voor de 1ste plaats bij de recreanten en 2e overall. Na afloop werd er vooral door de wedstrijdlopers geklaagd over het nieuwe parcours, veel haakse bochten, stoepje op en af en smalle paadjes.

Wil Jansen liep op zaterdag in zijn bekende omgeving de ronde van Waalre. Wil volbracht hier de 10 kilometer in 50:43. Heidy Meeuws liep de 14 kilometerlange Maasdaltrail in Afferden in 1 uur en 14 minuten. Al op dinsdag 3 september stonden Mireille de Ridder en Harold van der Vliet aan de start bij de Strabrechtseheide loop, Harold finishte na 10 kilometer in 56:34, Mireille in 1:10:12.

Zaterdag staat de Padualoop in Boekel op het programma en zondag de Freedomrun-Libertyloop in Geldrop.