Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: a046b2
Evenementen

Nieuwe traditie geboren; sfeervolle biercantus op kermiszaterdag

Beek en Donk - In Muziekcentrum 't Anker in Beek en Donk vond zaterdag 7 september de eerste editie van de kermis(bier)cantus plaats. Cantusband TCB Bracchus zorgde er met sfeervolle meezingers al direct voor dat de stemming er goed in zat. Dat er tussen het grote aantal bezoekers ervaren cantusgangers zaten, bleek al snel toen het lied Trinck, Trinck brüderlein Trink werd ingezet. Er werd uit volle borst meegezongen. Daarmee was de toon van de avond gezet. Er is gezongen, gefeest, gelachen en gedronken.

Ook de nodige hilarische sancties mochten niet ontbreken wanneer een deelnemer een van de regels had overtreden. Zo hebben een paar gesanctioneerde deelnemers bijvoorbeeld een nummer lang op het podium geroeid, waarbij de voorganger een biertje moest drinken. Ook mocht het adje gestrekte arm (een glas bier in 1x met gestrekte arm leegdrinken) niet ontbreken.

Voor de toeschouwers van de cantus was het een feestelijk en hilarisch gezicht om vanaf de zijlijn naar de sfeer onder de deelnemers te kijken! Na afloop van de cantus namen de Badmeesters van het Diepe het stokje over voor de afterparty. De Badmeesters hadden kosten noch moeite gespaard en trakteerden de zaal op leuke gadgets die goed werden gebruikt.

De organisatie kijkt terug op een sfeervolle en gezellige avond die zeker navolging zal krijgen! 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>