Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: d10f0e
Foto: Joost Duppen
Evenementen

Seizoensafsluiter in de Muziektuin

Beek en Donk - De Stichting MuziektuinPodium sluit het seizoen 2019 zondag 22 september af met weer een afwisselende concertmiddag in de Muziektuin van Beek en Donk.

Het concert wordt om 13.00 uur geopend door het VTO (Vrijetijdsorkest) uit Deurne. Dit blaasorkest is in 1986 opgericht en bestaat momenteel uit zo'n veertig muzikanten. De muzikale leiding is in handen van dirigent Marco van Dulmen. Zij treden op bij tal van gelegenheden waarbij de maatschappelijke functie nooit uit het oog wordt verloren. Vervolgens is om 14.00 uur het podium voor het Popkoor Brand New Voices uit Brandevoort. Dit gemengd koor telt ongeveer veertig enthousiaste, swingende zangliefhebbers en staat onder leiding van dirigent Gerard de Graaf. Ze zingen de mooiste, sterkste, leukste en meest ontroerende nummers uit de pophistorie, live begeleid op piano en soms door een combo of band.

Om 15.00 uur volgt een optreden van Lichtstad Brass uit Eindhoven. Dit orkest kent een lange ontstaansgeschiedenis als onderdeel van de begin vorige eeuw opgerichte Philips Harmonie. Ooit begonnen als een groep tamboers die voor het harmonieorkest uit liep bij marsoptredens, heeft het orkest zich vanaf de jaren zestig ontwikkeld tot een volwaardige koper- en slagwerkgroep. Sinds mei 2017 is het orkest afgescheiden van de Philips Harmonie en opereert het zelfstandig onder de naam Lichtstad Brass. Onder leiding van dirigent Koen Wijnen beheerst het orkest een breed scala aan genres, variërend van klassieke muziek tot populaire composities en arrangementen, van Ravel tot rock en van Bach tot beat.

Het is aan de band Beez uit Eindhoven om het programma om 16.00 uur af te sluiten met een spetterend optreden. Ga hier maar eens lekker voor zitten, bestel een drankje maar laat ook zeker wat ruimte voor wat voetbewegingen, want Beez neemt je mee op een muzikale reis. Met invloeden uit onder andere de jazz, klezmer, blues en rock wordt het publiek getrakteerd op die unieke Beez-sound die je nergens anders hoort. De band schrijft zijn eigen muziek, doorspekt met veel noten en een niet te vergeten gevoel voor humor, wat duidelijk kenmerkend is voor deze band.

Het bestuur van de Stichting MuziektuinPodium nodigt iedereen van harte uit om deze optredens gratis bij te komen wonen. Voor meer informatie over de stichting, de optredende groepen en het nieuwe seizoen 2020, kunt u terecht op www.muziektuinpodium.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>